Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počinje isplata

Malo dobrih vijesti za umirovljenike: Na račune stiže od 60 do 160 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Počinje isplata jednokratne novčane pomoći radi ublažavanja posljedica rasta troškova života. Od 60 do 160 eura ovom će odlukom dobiti umirovljenici koji su zaposleni.

U ponedjeljak počinje isplata jednokratnog novčanog primanja radi ublažavanja posljedica rasta troškova života korisnicima mirovine koji su zaposleni, odnosno obavljaju djelatnost na temelju koje postoji obveza osiguranja.

Pročitajte i ovo Ilustracija javlja HZMO Dobra vijest za dio umirovljenika! Ubrzo na račune sjeda i do 160 eura

Pročitajte i ovo Ilustracija Od 1. siječnja Uskoro velika promjena oko odlaska u mirovinu: Evo o čemu je riječ

U skladu s odlukom Vlade od 14. rujna, jednokratnu isplatu dobit će 5389 korisnika i za to je osigurano 411.100 eura iz Državnog proračuna.

Pročitajte i ovo Premijer Plenković u Saboru hvalisanje u saboru Plenković predstavio proračun: "Jedna mi je učenica dobacila - Hvala vam na ručku"

Najviše će dobiti korisnici mirovine koji primaju mirovinu u iznosu do 300 eura. Jednokratno će im ovom odlukom biti isplaćeno 160 eura. Oni čija je mirovina od 300 do 435 eura, dobit će 120 eura, a onima s mirovinom od  435 do 570 eura isplatit će se 80 eura jednokratno. Najmanje će dobiti oni s najvišim mirovinama, pa će korisnici čije su mirovine od 570 do 700 eura, jednokratno dobiti 60 eura.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene