Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije mu jasno zašto je Pahor išao u Zagreb

Janša: 'Dobro je da još nismo ništa potpisali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski oporbeni čelnik i nekadašnji predsjednik vlade Janez Janša izjavio je da je za Sloveniju dobro što prilikom posjeta posjeta premijera Boruta Pahora Zagrebu nije došlo do potpisivanja sporazuma o arbitraži, te da mu nije jasno zašto je Pahor uopće išao u Zagreb.

'Budući da Hrvatska nije napravila nove korake glede sporazuma o arbitraži, Pahorov susret s hrvatskom premijerkom nije mogao donijeti napredak, pa je pitanje zašto je do njega i došlo', rekao je Janša u izjavi za javnost koju je prenijela njegova Slovenska demokratska stranka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski premijer tvrdi Pahor: Ako blokiramo Hrvatsku, prijeti nam izolacija Slika nije dostupna Detalji pregovora na vidjelu Pahor: Kosor je za ulazak u EU dala izlaz na more

'Za slovenski je interes dobro što nije došlo do potpisa, jer predsjednik slovenske vlade zadnjih dana obmanjuje slovensku javnost i tvrdi da nacrt arbitražnog sporazuma predviđa obvezu arbitraže da odredi kontakt slovenskih voda s otvorenim morem, a toga u sporazumu nema', rekao je Janša.

Dodao je da je riječ o općoj formulaciji o mogućoj slovenskoj spojnici s morem, te da to može značiti 'bilo što'.

>> Slovenija želi što brže pregovore

>> 'Ovo je prekretnica: Ili ćemo biti prijatelji ili u sukobu'

Janša je inače prethodnih nekoliko tjedana iznosio stajalište da bi Pahor trebao napraviti 'korak natrag' u odnosima s Hrvatskom, odnosno obustaviti dogovaranje o arbitražnom sporazumu jer bi eventualni gubitak slovenskog 'teritorijalnog kontakta' s otvorenim morem pogoršao odnose Slovenmije i Hrvatske, ali i odgodio ulazak Hrvatske u EU jer njen pristupni sporazum s EU-om mora ratificirati i slovenski parlament. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene