Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna tajnica za sport

Janica Kostelić prvi put govorila u Saboru: "Imala sam veliku tremu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Saboru je danas prvi puta govorila Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport

Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za šport danas je prvi put govorila s govornice u Hrvatskom saboru. Predstavila je nove članove odbora za dodjelu Državne nagrade za sport "Franjo Bučar".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Dnevniku Nove TV Janica Kostelić prvi put pred kamerama o incidentu na Braču Slika nije dostupna Provjereno istražuje Napad na Janicu Kostelić podijelio javnost i podsjetio na jednu ružnu činjenicu

Naša najpoznatija sportašica pritom nije mogla sakriti nervozu.

"Ovo je moje prvo izlaganje u Saboru. Nervoza je tu. Nadam se da neće biti puno greški", kazala je Kostelić te nabrojala predložene članove odbora.

Nakon rasprave Kostelić se zahvalila na iskazanom povjerenju.

"Nadam se da nikoga neću iznevjeriti, a posebno ne male sportaše. Nadam se da ćemo se prestati dijeliti po gradovima te da ćemo svi zajedno raditi za bolju Hrvatsku. Trebamo biti zahvalni što imamo državu i što imamo gdje pripadati", kazala je Kostelić.

Nakon obraćanja, Kostelić je priznala kako je imala veliku tremu te naglasila da će se uhvatiti u koštac s problemom Zakona o sportu. 

"To mi je dužnost i stvarno se nadam da ćemo uspjeti naći dobro rješenje za sport, prvenstveno da ćemo djeci omogućiti bolje uvjete da se bave sa sportom i na taj način zapravo pridonose svojemu zdravlju. Ne treba to biti vrhunski sport, ali mislim da svaka osoba se treba brinuti prvenstveno za sebe, a mi smo tu kako bi im pružili bolje uvjete.  Taj zakon već dugi niz godina je zapostavljen i radilo se uvijek na tome da su interesne skupine uvijek gurale nekakav svoj dio. Mislim da bi bilo dobo da cjelokupni jedan zakon, dobar kvalitetan napravimo, a ne da idemo na horuk kako bi se reklo i zadovoljavamo nekakve male interese", kazala je Kostelić.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene