Na velikom prostoru Karlovačke županije padala je u subotu tuča praćena grmljavinom, ali dojava o štetama nema, jer je uglavnom bila veličine graška.

Galerija


Temperature zraka u subotu značajno su pale u odnosu na petak, osobito na kontinentu. Neke krajeve Hrvatske pogodila je tuča.

Vezani članci Kiša u Zagrebu U nedjelju i do 38 stupnjeva, a onda promjena: U jednom dijelu zemlje moguće i jače nevrijeme Tuča, ilustracija Tuča veličine teniskih loptica bombardirala sjever Italije: Ozlijeđeno nekoliko ljudi, uništeni usjevi, porazbijani automobili...

U okolici Ogulina tuča je padala gotovo pola sata, a slično vrijeme bilo je i na području Karlovca i okolice.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je i područje Rakovice kod Slunja. Leda je mjestimice bilo toliko da je izgledalo kao da je tlo prekrio snijeg.

HAK je upozorio na mokre i skliske ceste u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, Slavonije i Baranje pa pozvao vozače na poseban oprez pri vožnji.

Tuča u Rakovici (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) - 2
Tuča u Rakovici (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) - 7 Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac

Iako je u Ogulinu bila i veća i obilnija, nije padala velikom silinom te nije prouzročila veću štetu, doznaje Hina u meteorološkim postajama u Karlovcu i Ogulinu.

"Nevrijeme je došlo sa sjevera između 11 i 12 sati i kretalo se prema jugu, te je donijelo tuču, s tim da je tuča bila u veličini zrna graška do lješnjaka i nije padala velikom silinom", rekao je Hini meteorološki motritelj iz Ogulina Viktorio Slišković i ustvrdio da nema većih šteta.

Tuča u Rakovici (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) - 2
Tuča u Rakovici (Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac) - 4 Foto: Pixsell, Kristina Stedul Fabac

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva.

Zahladilo je i u Karlovcu, a motritelj Zoran Lasić kaže da u Karlovcu i oko njega tuča uglavnom nije bila intenzivna, da je padala uglavnom uz pljusak te nije bila veća od zrna graška.

Nestabilno vrijeme s kišom očekuje nas i u narednim danima. (Hina,M.V.)

Počinje prikupljanje potpisa za referendum protiv mirovinske reforme: ''Brojkama se želi uplašiti narod jer se vlast boji''