Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo nevrijeme

Jaka tuča poharala središnju Hrvatsku, led na cesti stvorio probleme u prometu

Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj)
Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj) ?itatelj
Aktualno Galerija Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj) Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj) Nevrijeme s tučom kod Ogulina (Foto: Čitatelj) Foto: ?itatelj +0 Tuča, ilustracija (Foto: čitatelj) Galerija 1/3 >>
Na velikom prostoru Karlovačke županije padala je u subotu tuča praćena grmljavinom, ali dojava o štetama nema, jer je uglavnom bila veličine graška.

Temperature zraka u subotu značajno su pale u odnosu na petak, osobito na kontinentu. Neke krajeve Hrvatske pogodila je tuča.

Pročitajte i ovo Tuča, ilustracija Na drugom kraju sunce VIDEO Nevrijeme zahvatilo Zagreb i okolicu, u dijelovima grada padala tuča Nevrijeme iznad Slovenije i Hrvatske Upaljen žuti alarm VIDEO Nevrijeme poharalo Sloveniju, padala tuča promjera 3 centimetra: Kiša i vjetar stigli do Hrvatske

U okolici Ogulina tuča je padala gotovo pola sata, a slično vrijeme bilo je i na području Karlovca i okolice.

Grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom pogodilo je i područje Rakovice kod Slunja. Leda je mjestimice bilo toliko da je izgledalo kao da je tlo prekrio snijeg.

HAK je upozorio na mokre i skliske ceste u Lici, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, Slavonije i Baranje pa pozvao vozače na poseban oprez pri vožnji.

Iako je u Ogulinu bila i veća i obilnija, nije padala velikom silinom te nije prouzročila veću štetu, doznaje Hina u meteorološkim postajama u Karlovcu i Ogulinu.

"Nevrijeme je došlo sa sjevera između 11 i 12 sati i kretalo se prema jugu, te je donijelo tuču, s tim da je tuča bila u veličini zrna graška do lješnjaka i nije padala velikom silinom", rekao je Hini meteorološki motritelj iz Ogulina Viktorio Slišković i ustvrdio da nema većih šteta.

U Ogulinu je temperatura zraka u 11 sati bila 17 stupnjeva Celzijevih i naglo je pala na osam, a u 13 sati porasla je, ali samo na 11 stupnjeva.

Zahladilo je i u Karlovcu, a motritelj Zoran Lasić kaže da u Karlovcu i oko njega tuča uglavnom nije bila intenzivna, da je padala uglavnom uz pljusak te nije bila veća od zrna graška.

Nestabilno vrijeme s kišom očekuje nas i u narednim danima. (Hina,M.V.)

Aktualno Počinje prikupljanje potpisa za referendum protiv mirovinske reforme: ''Brojkama se želi uplašiti narod jer se vlast boji'' Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr) Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš i Krešimir Sever (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Počinje prikupljanje potpisa za referendum protiv mirovinske reforme: ''Brojkama se želi uplašiti narod jer se vlast boji'' 1/2 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene