Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prognoza vremena

Nakon sunca stižu jaki pljuskovi, pripremite se na pad temperatura

Nestabilno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Nestabilno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Nestabilno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Petak je obilježila, za kraj travnja, neuobičajena toplina. Posebno toplo bilo u dijelovima gdje su izmjerene temperature koje više priliče ljetu, nego proljeću. Tako, najtopliji je bio Vukovar s gotovo 30 stupnjeva, ali tek stupanj, dva manje mjerilo se i na brojnim drugim DHMZ-ovim postajama.

Nakon ovog sunčanog i toplog dana slijedi nekoliko promjenjivih u kojima će se temperatura znatno sniziti. Promjenjivo vrijeme s povremenom kišom ili pljuskovima najavljeno je za subotu. Puhat će umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak, a temperatura na kopnu iznosit će od 7 do 13, uz obalu između 12 i 17 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kad će nam se vratiti pravo ljeto? Detalje zna meteorolog Darijo Brzoja Ilustracija Vremenska prognoza Stiže nam silovita i brza promjena vremena: Meteorolog Darijo Brzoja otkriva sve detalje

U središnjoj Hrvatskoj tijekom subote ostat će nestabilno s kišom ili pljuskovima,a bit će i hladnije nego danas. Najviše do 18 stupnjeva.

Slično će biti i na istoku, promjenjivo s kišom ili pljuskovima te osjetno hladnije. Temperatura će se spustiti na manje od 20 stupnjeva, a uz to će puhati i slab do umjeren sjeverni vjetar.

Na sjevernom Jadranu bit će sunčanije, ali i dalje postoji mogućnost za ponekim pljuskom, u gorju i kišom. Puhat će slab do umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak, a tempertura u gorju bit će osjetno niža, na moru bez veće promjene.

I u Dalmaciji u nastavku subote očekuje se stabilnije vrijeme, nego ujutro. Bit će djelomice sunčano, puhat će umjeren zapadnjak ili sjeverozapadnjak, a temperatura će iznositi oko 20 stupnjeva.

Na kopnu će u nedjelju biti djelomice sunčano i veći dio dana proći će bez oborina. Zatim će prema kraju dana biti sve nestabilnije. Kiša će ipak češća biti u ponedjeljak i utorak, lokalno moguće i obilnija. Temperatura će se još malo sniziti, a dojam hladnoće će pojačavati sjeverni vjetar.

Na sjevernom Jadranu će kišiti već u nedjelju ujutro, a drugdje će pljuskova biti prema kraju dana. Početak tjedna će i na moru biti nestabilan s kišom, moguće i obilnijim pljuskovima.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene