Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRIZA U METROPOLI

Tomašević o smjenama u Zagrebačkom holdingu: "Došlo je do sve teže suradnje, imali smo različite vizije..."

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je izvanrednu presicu zbog stanja u Zagrebačkom holdingu. Objasnio je zašto je došlo do smjena.

Skupština Zagrebačkog holdinga na današnjoj je sjednici razriješila članove uprave Nikolu Vukovića i Antu Samodola. Tročlana Skupština za novog predsjednika Uprave imenovala je Ivana Novakovića, dosadašnjeg člana Uprave.

Zbog stanja u Zagrebačkom holdingu zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare. 

"Danas smo kao Skupština Holdinga razriješili Vukovića i Samodola. Ne dovodeći u pitanje njihovo znanje i dobro poznavanje Holdinga od ranije... iako smo se dogovorili oko ciljeva, došlo je do sve teže suradnje, posebice zbog različitih koncepcija... Teško su surađivali s novoizabranim članovima uprave, teško su surađivali i s članovima NO, a u konačnici i s nama. Holding vidimo kao složeni sustav, vidimo da upravljanje zahtijeva jak tim koji dobro surađuje.

Oko toga se nismo uspjeli usuglasiti s Vukovićem i Samodolom te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu", naglasio je Tomašević, rekavši da su imali različite vizije oko upravljanja Holdingom. 

Nije želio detaljno pojasniti o čemu se nisu uspjeli usuglasiti. "Ne želimo da se ovo pretvori u ping-pong", napomenuo je.  

Odluka Povjerenstva o sukobu interesa nema nikakve veze s odlukom o smjenama, kazao je gradonačelnik.

"Ukoliko odluka bude donesena, mi ćemo koristiti pravne lijekove. Bez obzira na tu situaciju mi smo donijeli dobru odluku. Mi smo tada trebali ljude koji imaju iskustva i znanja u upravljanju. To je tada bila dobra odluka i bilo kakav postupak Povjerenstva to neće promijeniti", rekao je Tomašević.

Podsjetimo, Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo je postupak zbog imenovanja članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga bez prethodnog prijedloga Gradske skupštine.

"Mi imamo pravo razriješiti bilo kojeg člana Uprave i to smo sada i učinili. Njihovo tadašnje imenovanje je bilo nužno. Oni su dali svoj doprinos, ali nismo se uspjeli usuglasiti kako upravljati Holdingom. Uloga Ratka Bajakića? Postoji NO, postojimo mi. Svi trebamo funkcionirati kao tim, svatko ima svoju ulogu", istaknuo je. 

"Ostaju tri člana uprave koja smo imenovali na javnom natječaju, a Novaković je imenovan predsjednikom uprave, dalje ćemo raditi na stabilizaciji i transformaciji Holdinga. Cijeli NO ima naše povjerenje.

Suradnja nije bila dobra, a onda se pokazalo da nije bila dobra i s novim članovima uprave", istaknuo je. Tomašević nije želio komentirati tko je i je li netko ponudio ostavku.

Uskoro će biti i javni natječaj za dodatnog člana uprave za financije u ZG Holdingu, otkrio je. 

"Nama je interes da Holding posluje stabilno i da idemo u transformaciju Holdinga. To je naša odgovornost, na tome smo dobili mandat." Prema ugovoru smijenjeni imaju pravo na otpremninu u iznosu tri plaće. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene