Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Vukšiću nedaleko od Gospića počelo je vađenje krumpira. Ne bi tu bilo ništa neobično da nije riječ o jedinstvenom projektu Caritasa Gospićko-senjske biskupije.


Sav urod, točnije oko 50 tona krumpira završit će isključivo na stolovima pučkih kuhinja i potrebitih obitelji.

Vezani članci Prepolovljen urod maslina u Istri - 4 Hoćemo li i istarsko zeleno zlato uskoro papreno plaćati? "Poneka stabla nemaju niti jedno zrno... Što bude, bude. Moramo se pomiriti" Slika nije dostupna 'Ovdje su me poslali da idem samo da preživim. I da koju bocu skupim da imam za jogurt'

Sve je počelo donacijom sjemenskog krumpira, lokalni je poljoprivrednik potom ustupio svoju njivu, a pomogli su i mnogi drugi donatori.

Sami korisnici potpomognuti učenicima ogulinskog đačkog doma danas su počeli vaditi pravi lički krumpir koji će mnogima od njih itekako olakšati ovu zimu.

'Nas je devetero, ja žena i sedmero sinova tako da je to hvale vrijedna donacija', kazao je korisnik Caritasove pomoći Franjo Kovačević.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju