Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zvao ih u Hrvatsku

Izraelski rukometaš koji živi u Našicama: "Moja obitelj želi ostati u Izraelu. Govore - ovo nam je jedini dom, ne mičemo se odavde"

Aktualno Galerija Adir Cohen, izraelski rukometaš - 2 Adir Cohen, izraelski rukometaš - 2 Foto: DNEVNIK.hr Adir Cohen, izraelski rukometaš - 3 Adir Cohen, izraelski rukometaš - 3 Foto: DNEVNIK.hr Adir Cohen, izraelski rukometaš - 4 Adir Cohen, izraelski rukometaš - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Adir Cohen, izraelski rukometaš - 1 Galerija 1/4 >>
Rat pomno prati i Izraelac Adir Cohen koji od srpnja živi u Našicama, a tamo je stigao kako bi igrao lijevog vanjskog u rukometnom klubu NEXE. Izraelski je rukometaš u neprestanom kontaktu sa svojom obitelji koja živi 40 kilometara od pojasa Gaze.

Podrijetlom iz grada Ashdoda, južno od Tel Aviva, izraelac Adir kada ne trenira ili ne igra utakmice za rukometni klub NEXE iz Našica neprestano prati što se događa u njegovoj zemlji.

"Strašni su to prizori. Našu je zemlju napao Hamas, organizacija koja kontrolira pojas Gaze. Raketirali su nas, a zatim je njihova velika teroristička skupina ušla u našu zemlju i počinila masakr nad našim narodom i to iz jedinog razloga što smo Židovi", kaže Adir Cohen.

Sestra, brat, majka i otac i dalje su u Ashdodu, 40 kilometara od pojasa Gaze. Pomažu onima koji su ostali bez krova nad glavom jer Hamas je raketirao i njihov grad.

"Dobro su, to je najvažnije. Moja majka trenutačno volontira, otac također. Cijeli se narod ujedinio kako bi pomogli našoj zemlji i vojnicima", dodaje Cohen.

Nagovarao je obitelj da dođu u Hrvatsku, barem dok se situacija ne smiri.

Pročitajte i ovo Afrička svinjska kuga, ilustracija - 2 Počela eutanazija svinja Afrička svinjska kuga potvrđena i u Osječko-baranjskoj županiji: "Sad su došli ubiti sve. Došao je ovaj kamion i onda će ih odvesti"

"Planirao sam, da. Ali moja obitelj ne želi doći. Oni žele ostati u Izraelu. Govore, ovo nam je jedini dom, ne mičemo se odavde. Ponosan sam što su tako rekli. To je istina, imamo samo jednu državu, tako da su oni odlučili ostati", ističe Cohen reporteru Dnevnika Nove TV Tinu Kovačiću.

Razumljivo, teško mu se ovih dana koncentrirati na rukomet. Svjesni su toga i njegovi suigrači u NEXE-u.

"Kao dečko je stvarno vrhunski i kao igrač isto i sigurno da pričamo o ovim situacijama s njim i sigurno da mu nije lako. Obitelj mu je cijela tamo. Podijelio nam je te neke stvari, kakva je situacija i da je situacija gora nego u medijima. Sigurno da ima podršku svih nas i uvijek smo mu spremni pomoći", rekao je njegov kolega rukometaš Manuel Štrlek.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade, ilustracija dostavili popis Vlada reagirala na izjave predsjednika Milanovića: "Ponovno iznosi laži"

Adir poznaje mnoge ljude koji su stradali u napadima posljednjih dana. Civile i vojnike.

"Nadam se da će sve završiti na način da će naša zemlja, naša vojska okončati ovu prijetnju i Hamas i da ćemo konačno živjeti u miru", kaže Adir.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene