Neslužbeno se doznaje da je iz SDP-a isključeno nekoliko članova.


Iz SDP-a su isključeni Zvane Brumnić, Nikša Vukas, Rajko Ostojić i Gordan Maras te Marina Bilić Opačak, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV. Među isključenima nije i Davor Bernardić. 

Vezani članci SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije" Siniša Hajdaš Dončić Potpredsjednik SDP-a otpušten iz bolnice na kućnu njegu - zahvalio zaposlenima u bolnici i poručio kako ide nabolje

No, isključen je njegov kum Tihomir Barišić, piše pak Jutarnji list.

Maras i Vukas nisu htjeli ništa komentirati dok ne dobiju službenu odluku. No, Maras se na kraju ipak večeras oglasio na Facebooku: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost. Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan.

Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio." 

Podsjetimo, u lipnju ove godine raspuštene su SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

"Ako želimo mijenjati Hrvatsku, a želimo; ako želimo mijenjati Zagreb, a želimo - onda moramo prvo promijeniti sebe", istaknuo je tada predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku. Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a nego će se to dogoditi u roku od 45 dana nakon reevidencije članstva. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a", kazao je tada Grbin.

Iz SDP-a zasad nema službene potvrde ove informacije.