Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno se doznaje

Čistka u SDP-u: Rajko Ostojić, Maras, Brumnić i Vukas isključeni iz stranke. Oglasio se Gordan Maras: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost"

Neslužbeno se doznaje da je iz SDP-a isključeno nekoliko članova.

Iz SDP-a su isključeni Zvane Brumnić, Nikša Vukas, Rajko Ostojić i Gordan Maras te Marina Bilić Opačak, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV. Među isključenima nije i Davor Bernardić. 

Pročitajte i ovo Ivica Puljak, gradonačelnik Splita Moguća koalicija s DP-om? Puljak za Dnevnik Nove TV: "Prvi cilj je maknuti HDZ, a potom od Hrvatske napraviti modernu europsku zemlju" Mišel Jakšić, saborski zastupnik Za Dnevnik Nove TV Mišel Jakšić otkrio tko će biti nositelji lista SDP-a: "Imamo jedan sjajan spoj. Ima nezadovoljnih, ali su u manjini"

No, isključen je njegov kum Tihomir Barišić, piše pak Jutarnji list.

Maras i Vukas nisu htjeli ništa komentirati dok ne dobiju službenu odluku. No, Maras se na kraju ipak večeras oglasio na Facebooku: "Nikada svoje stavove neću prodati za bilo čiju naklonost. Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan.

Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio." 

Podsjetimo, u lipnju ove godine raspuštene su SDP-ove organizacije u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih unutarstranačkih odnosa.

"Ako želimo mijenjati Hrvatsku, a želimo; ako želimo mijenjati Zagreb, a želimo - onda moramo prvo promijeniti sebe", istaknuo je tada predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"U Gradu Zagrebu SDP ima izuzetno puno članova i članica. Ova odluka se ne odnosi na njih nego na probleme s kojima se organizacija nosi dugi niz godina. Ona se odnosi na one koji su SDP smatrali servisom za zapošljavanjem. SDP to nije i neće biti, SDP je stranka koja postoji zato da bismo imali bolje gradove, bolje općine, u konačnici bolju Republiku Hrvatsku. Raspuštanjem organizacije nitko ne prestaje biti član SDP-a nego će se to dogoditi u roku od 45 dana nakon reevidencije članstva. Protekom roka od 45 dana, nakon razgovora, neki će prestati biti članovi SDP-a", kazao je tada Grbin.

Iz SDP-a zasad nema službene potvrde ove informacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene