Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Meteoalarm u crvenom i narančastom

IZLILA SE KUPA 'Nema mjesta panici'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog izlijevanja rijeke Kupe za sav promet zatvorene su dionice DC36 Jamnička Kiselica-Gradec Pokupski i Šišljavić-Donja Kupčina, a kroz Koritinju se vozi jednim trakom.

11:10 Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina je u pratnji generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića obišao karlovačko područje zbog najavljenih nepovoljih hidrometeoroloških uvjeta. Obilazak je počeo u Gornjem Mekušju. Ministar je poručio da mjesta panici nema te da se maksimalno radi na preventivnoj zaštiti kuća i obrani od poplava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepovoljno vrijeme Izdan meteoalarm: Upozorenje zbog nevremena i grmljavinskih pljuskova te jakog vjetra Uz obalu crveni alarm - 6 Jaki udari juga VIDEO/FOTO Jako nevrijeme poharalo Dalmaciju: Stotine kućanstava bez struje, promet otežan, oluja oštetila i dvije crkve na Braču

Plišić je dodao kako su i u Metkoviću pokrenute preventivne mjere zaštite od poplava i gradnja nasipa te da je na tom području od mogućih poplava potencijalno ugroženo oko 1000 kuća.

Poplava zasad nema.

Na područje Istre, Gorskog Kotara i Like u srijedu bi moglo pasti između 50 i 110 mm kiše po kvadratnom metru, prema meteoalarm karti, a crveno je upozorenje zbog opasnosti da će tijekom cijelog dana u srijedu na tim područjima padati obilna kiša, uz mogućnost bujičnih poplava zbog izlijevanja brdsko-planinskih vodotoka.

Za središnji dio Dalmacije i središnji dio zemlje proglašena je narančasta opasnost od oborina, uz količnu kiše i do 80 mm po kvadratnom metru. I na tim područjima stoji upozorenje od mogućih bujičnih poplava zbog zasićenosti tla i punih korita rijeka.

U Karlovcu se noćas neće spavati: Očekuje li se izlijevanje rijeka?

Zbog izlijevanja rijeke Kupe za sav promet zatvorene su dionice DC36 Jamnička Kiselica-Gradec Pokupski i Šišljavić-Donja Kupčina, a kroz Koritinju se vozi jednim trakom, javlja HAK.

Opća prognoza vremena kaže da će u srijedu prevladavati umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom.

Kiša će mjestimice biti i obilnija, ponajprije na sjevernom i srednjem Jadranu, zapadnim kopnenim krajevima te unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar slab do umjeren, jugoistočni i južni, a na Jadranu jako i vrlo jako jugo.

Najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17, u gorju malo niža, a na moru između 18 i 22 Celzijeva stupnja, navodi DHMZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene