Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O mogućim poplavama

U Karlovcu se noćas neće spavati: Očekuje li se izlijevanje rijeka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog obilnih oborina karlovačke rijeke prijete izlijevanjem.

Noćas se u Karlovcu neće spavati. Ne staje se s radovima, a napunjeno je već nekoliko tisuća vreća s pijeskom. Zbog obilnih oborina, rijeke prijete izlijevanjem. Gradonačelnik je najavio i moguću evakuaciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uzvodno opada Dobra u Lešću u pripremnom stanju obrane od poplave Slika nije dostupna BEZ NOVIH POPLAVA Vodeni val prošao Karlovac: "Situacija je pod kontrolom, nikakvih šteta ne bi trebalo biti"

UPOZORENJE! Karlovcu prijete rekordne poplave

Reporterka Dnevnika Nove TV u naselju Tuškani u utorak navečer razgovarala je s Mišom Čikom iz Hrvatskih voda.

Trenutačno kakvo je stanje u Karlovačkoj županiji?

Hrvatske vode su započele s pripremnim radnjama tijekom jučerašnjeg dana vezano za obranu od poplava. U tijeku je punjenje vreća, priprema mehanizacije, ljudi, dežurstva, obilazaka terena kako bi u biti bili spremni dočekati vodni val.

Večeras se ne očekuje izlijevanje?

Ne, večeras i tijekom sutrašnjeg dana biti će opadanje vodostaja Korane i Kupe na području grada Karlovca. Intenziviranjem oborina tijekom sljedećeg dana poslijepodne i u četvrtak ujutro u biti doći će do porasta vodostaja Kupe i Korane za što u biti želimo biti spremni.

Gradonačlenik Karlovca je iskritizirao Hrvatske vode. Kazao je kako Karlovac nema do kraja izgrađen sustav obrane od poplava. Zbog čega je to tako? Kada će biti gotov?

Dio sustava na području grada Karlovca je završen, no dio sustava još nedostaje. Govorimo u biti o dva ključna objekta. Što se tiče kupskog sliva završetak brane Brodarci i retencije Kupčina, dok na slivu Korane govorimo o prokopu Kupa-Korana koji će znatno rasteretiti područje samoga grada od negativnog utjecaja.

Koliko je kuća ugroženo na tom području?

Sve zavisi od razine vodostaja. Mi možemo tu govoriti o nekim maksimalnim vodostajima koji su bili prošle godine gdje je bilo ugroženo nekih 400-tinjak kuća, ali to su puno viši vodostaji od prognoza kojima sad raspolažemo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene