Izjava premijera Andreja Plenkovića
Izjava premijera Andreja Plenkovića Foto: DNEVNIK.hr

U Banskim je dvorima održana sjednica Užeg kabineta na kojoj su ministri raspravljali o novim strogim mjerama protiv korone. Kasnije poslijepodne nastavljaju raspravu. Premijer je nakratko otišao u NSK, gdje je dao izjavu za medije, ali nije ostao na novinarskim pitanjima.


Cijeloga dana bruse se nove stroge mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa. Na sjednici Užeg kabineta nove mjere razmatrali su ministri, a kad se usuglase, bit će poslane županima. Premijer Andrej Plenković s dijelom ministara otišao je iz Vlade u NSK na obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. Nakon toga obratio se medijima, ali nije rekao ni riječi o budućim mjerama. Dok su drugi sudionici sastanka davali izjavu, a novinari čekali da premijeru postave pitanja o mjerama, predsjednik Vlade otišao je iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice.

Vezani članci Marko Milić Glasnogovorniku Vlade Miliću određena mjera samoizolacije Liječnici, ilustracija - 2 Nepravda u borbi protiv korone: "Oni koji su se javili raditi na COVID odjele kažnjeni manjom plaćom"

Po završetku vraćaju se u Vladu i nastavljaju raspravu o novim restriktivnim mjerama koje će biti predstavljene u četvrtak na sjednici Vlade. Kako se neslužbeno doznaje, najviše je prijepora o tome trebaju li se zatvoriti kafići i restorani ili da ta krajnja mjera bude samo u županijama s lošijom incidencijom zaraze.

Konferencija za medije Nacionalnog stožera otkazana je bez posebnog objašnjenja, a nova konferencija najavljena je za petak.