Konferencija za medije Nacionalnog stožera
Konferencija za medije Nacionalnog stožera Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Otkazana je redovita konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Danas ipak nema presice Nacionalnog stožera civilne zaštite. Vijest o tome da se konferencija za novinare neće održati došla je malo prije 10 sati, i to bez ikakva objašnjenja. Na naš upit u Stožeru su samo odgovorili da presice nema i nisu željeli objasniti razloge. Nakadno su najavili da će se nova presica održati u petak.

Vezani članci Koncert, ilustracija Najavljeni koncerti i eventi, okupit će cijepljene, testirane i preboljele. Božinović: "Želimo testirati nekoliko stvari" Ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte nove mjere i zabrane u borbi protiv koronavirusa

Županijski stožeri tijekom dana javljaju o novozaraženima.

Šef Stožera Davor Božinović nakon sastanka premijera sa županima najavio je da su u pripremi nove mjere koje bi trebale trajati do Božića, a možda i dulje.

"Ovo će sigurno biti najjače mjere do sada u ovom drugom valu", rekao je Božinović i dodao da je cilj rasterećenje zdravstvenog sustava. Nove mjere trebale bi stupiti na snagu krajem ovog tjedna, a spominju se zatvaranje kina, dodatna ograničenja u javnom prijevozu i strože upute za rad od kuće. Bit će i ograničenja u ugostiteljskim objektima. Na stolu su sve opcije - od dodatnog ograničavanja radnog vremena, smanjenja broja ljudi u kafićima i restoranima, pa sve do zatvaranja. U ANKETI recite podržavate li zatvaranje.

Čekaju se detalji o novim mjerama, a prema neslužbenim informacijama bit će objavljene tek u četvrtak na sjednici Vlade.