Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODGOVOR MILANOVIĆU

Nastavak okršaja Banskih dvora i Pantovčaka: "Ako netko kontinuirano vrijeđa i laže zašto da se čujemo telefonom? Nema potrebe!"

Andrej Plenković
Andrej Plenković DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Premijer Andrej Plenković o napadu pred Saborom - 4 Galerija 1/2 >>
Premijer Plenković ponovo je komentirao Milanovićeve tvrdnje da nije dobio formalni dopis za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Predsjednik Zoran Milanović i dalje tvrdi da formalan dopis o sazivanju sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost njemu nije stigao.

"Što se tiče prepucavanja, nikakav dopis Andreja Plenkovića meni, po uzoru na ono kako sam se ja obratio njemu, formalno nije došao. Sljedeće preko kotlovnice neka pošalje dopis ovdje i kantu ugljena", rekao je predsjednik.

Premijer Plenković komentirao je u ponedjeljak, nakon video sjednice Kluba zastupnika HDZ-a, najnovije izjave predsjednika Milanovića i odgovorio na pitanje tko će sve biti na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, ako do nje dođe. 

"Ta tema je nebitna. Zadnji put smo imali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost o koronavirusu i tamo je bio ministar Beroš. To su trivijalni komentari i to nakon što je taj dotični prihvatio sve koji su bili na toj sjednici", kazao je premijer.

O novom cjepivu, Plenković kaže: "EU igra na sve moguće karte i opcije potencijalnog cjepiva. Koja ga kompanija napravi prva, ono će se nabaviti, kada ga nabavi EU imat ćemo ga i mi i na tome radimo", kazao je. Na pitanje je li realno da sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost bude ovaj tjedan Plenković odgovara: 

Ne čuju se telefonski 

"Ja nisam gledao intervju koji je dao Milanović, ali vidim banalizaciju jednostavnih tema. Sada malo pedagogije. Poziv za sastanak koji ide ministrima, potpisujemo predsjednik države i ja kao predsjednik Vlade.

Da bi se došlo u fazu potpisivanja dokumenta potrebno je prije toga da oni koji to sazivaju, da se dogovore o tome. To su sve stvari za koje ne treba formalna korespodencija. I za to ne treba vrijeđati te ljude. Ja poštujem ljude i one koji rade u kotlovnicama, a Milanović na ovaj način diskvalificira Orsata Miljenića", kazao je. 

Na pitanje čuje li se telefonski s Milanovićem, odgovara: "Ne, nema nikakve potrebe za tim. Nakon ovoga...nakon njegove izjave da je Marko Milić yutelova škola... Šta vam je tu čudno?

Građani su nas birali da provodimo programe, a ne da vrijeđamo. Ako netko kontinuirano vrijeđa i laže zašto da se čujemo telefonom? Šta bi razgovarali, u vezi čega? U vezi koronavirusa, u vezi radnih mjesta, u vezi proračuna? O kojoj temi?", upitao se Plenković. 

Interpelacija o radu Vlade

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je nakon video sjednice Kluba zastupnika HDZ-a i da je oporbena interpelacija o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene promašena, naglasivši da se njezina bit odnosi na 2013. i tadašnju Milanovićevu Vladu.

Sjednica Kluba zastupnika HDZ-a održana je u ponedjeljak navečer video-vezom, uoči sutrašnje sjednice Hrvatskog sabora, na kojoj će zastupnici, uz ostalo, raspraviti nekoliko zakonski prijedloga, izjašnjavati se o amandmanima na rebalans državnoga proračuna te o interpelaciji koju je podnio dio oporbe, vezano za projekt vjetroelektrane Krš Pađane.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković je nakon sjednice izjavio novinarima da su nekoliko članova Kluba HDZ-a i on bili u stranačkoj središnjici, a ostali u svojim kućama i uredima.

Dodao je da su razgovarali prije svega o pripremama za sutrašnji nastavak rasprave u Saboru o amandmanima na rebalans državnoga proračuna, te o nekoliko zakonskih prijedloga. Dodao je da su razgovarali i o raspravi o interpelaciji o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene koju je podnio dio oporbenih zastupnika, kao i o najavi glasovanja u srijedu.

Premijer je istaknuo da su razgovarali i o važnoj temi - poreznoj reforma koja je na dnevnom redu Sabora u četvrtak.

Rekao je da su svi članovi informirani i pripremljeni za raspravu te da očekuje još jedan dinamična tjedan u Hrvatskome saboru poput prošloga tjedna koji je, smatra, bio izrazito sadržajan i politički zanimljiv.

Vezano za interpelaciju o radu Vlade glede projekta Krš-Pađene premijer Plenković je naglasio kako je već prošli tjedan u raspravi o izvješću o radu Vlade rekao da je cijela ta inicijativa u biti promašena. Ističe da se njezina bit odnosi na 2013. godinu i na vladu Zorana Milanovića.

"Ona najmanje veze ima s našom vladom, vjerujem da će biti odbačena", rekao je Plenković.

U vezi s tim rekao je kako vjeruje da će biti raspravljena i odluka o tarifama i sklapanje ugovora 2013. dodavši: "Prema tome ta interpelacija ima najmanje veze s našom vladom".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene