Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke iz Slavonije

Milanović o slučaju Banožić: "Ne ukrašavajte dodatno automobile dekoracijama koje idu na mletačke ili otomanske galije, vikinške drakkare..."

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.HR
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.HR Zoran MIlanović Zoran MIlanović Foto: Ranko Suvar/Cropix +0 Zoran Milanović Galerija 1/3 >>
Predsjednik Zoran Milanović bio je u posjetu Novoj Gradiški. Komentirao je slučaj pritvorenih navijača i afere HDZ-a.

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je slučaj Gabrijele Žalac. Naime, Europsko tužiteljstvo Gabrijelu Žalac i njezinu nekadašnju suradnicu tereti da su ministričine privatne troškove podmirivale sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a.

"Teško je pratiti sve te, nisu to afere, već čudni događaji, to su neobjašnjive situacije, jedan za drugim, to ne prestaje", komentirao je Milanović otvaranje nove istrage protiv bivše ministrice.

Milanović se osvrnuo i na trošenje europskog novca. "Novac je novac, na privatno ne smije, na javno, službeno, to je već druga stvar". 

Predsjednik je odgovorio i na pitanje o tome da je u posjetu gradu na čijem je čelu čovjek protiv kojeg je dignuta kaznena prijava. "Na kraju će se vidjeti što će reći pravosuđe. Dobio je povjerenje građana. Nije sve isto. Postoje gradonačelnici kojima, nema majci, da bih došao i sklanjao sam se od njih. Ovo je situacija koja ni meni nije jasna. Nije svaka situacija ista. Bilo je gradonačelnika za koje je jasno da su kabadahije i lopovi, a opet su građani glasali za...", kaže.

Komentirao je i slučaj Marija Banožića. Naime, podnesena je kaznena prijava protiv Marija Banožića za izazivanje nesreće. Prijeti mu do 8 godina zatvora. Kaznena prijava podnesena je nakon mjeseca dana i u tajnosti. 

"Vidite što se događa kad je postupak tajan, to je ovo zbog čega bi Plenković hapsio, a ima ovo što ste vi nazvali netransparentnim i tajnovitim. To treba biti što transparerntnije. Zato je tajnost postupka opasna glupost i ukinuta u vrijeme moje većine u parlamentu. Proglašen je nejavnim", kaže.

Smatra da se situacija s Banožićem mogla izbjeći. "Pozivam ljude koji imaju potrebu voziti automobile teže od dvije tone da ih ne ukrasuju dodatno elementima dekoracije koje idu na mletačke, otomanske galije, vikinške drakkare. Da ih voze onako kako su ih registrirali i kako su prošli tehnički pregled", napominje. 

Govoreći o vozilima Bradley, koja su stigla u Hrvatsku, Milanović kaže kako se borio za njih "kao mater za dite".

"Poklonjenom konju se gleda u zube i onda ga uzmeš, a ovog se konja vodilo na obdukciju i očekivalo da preživi. To je skoro bačeno niz vodu i nije jasno zašto Hrvatska nije uzela nešto što joj se nudilo na dar. To je došlo do faze realizacije prije dvije godine i nikad neću imati odgovor, a malo tko je uključeniji od mene, kako je moguće da se odluka o odustajanju od poklona preokrenula. To je dobro za Hrvatsku. Da zaključim, da nije bilo mene, to bi propalo, uzeli bi Ukrajinci ili netko treći", kaže predsjednik.

Komentirao je situaciju s Bad Blue Boysima. Dio njih izlazi iz istražnog zatvora. 

Pročitajte i ovo Mirovine analiza prijedloga mirovinske reforme Opasnost kakve nema nigdje u svijetu ili inovacija Hrvatske koja će povećati mirovine? "Neki su prijedlozi promjena prošli ispod radara..."

"Hrvatska se tu ponaša baš čudno, neobično, kao zadnji luzer. Ne pozivam da radimo što hoćemo, već samo da gledamo što drugi rade. Učinit ću sve da nemamo sustav kolektivnog kažanjavanja. To je bila kretenska odluka da ih se uhapsi", izjavio je predsjednik. 

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu proslave Dana grada Nove Gradiške i blagdana Župe Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene