Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga u tijeku

Izgorio automobil Mire Čalušića optuženog za lihvarenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Noćas je u dvorištu kuće u Dubravi izgorio automobil mercedes 320, kojim se koristio Miro Čalušić, početkom siječnja uhićen zbog sklapanja lihvarskih ugovora, prijetnji, prijevara, krivotvorenja isprava, krađa i krivotvorenja novca.

Zagrebačka policija izvijestila je da je jutros oko 3 sata, u Mitničkoj ulici, iz neutvrđenog razloga izbio požar na mercedesu ML 320 u vlasništvu poduzeća iz Zagreba. Očevid bi trebao pokazati je li požar na vozilu, koji su ugasili vatrogasci, izbio zbog tehničkog kvara ili je namjerno izazvan. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Pročitajte i ovo Miro Čalušić - 3 PREVARIO MNOGE LJUDE Presedan u hrvatskom pravosuđu - sudit će se preminulom čovjeku: ''Kao da gledam neku tursku sapunicu i taman kad mislimo da je kraj, ponovno počne'' Miro Ćalušić izigrao pravosuđe? Otkrivamo snimke razgovora pokojnog kamatara koji je za života prijetio, strašio i lihvario: "Ja se ničeg ne bojim, dao sam svoj novac"

>>Optužen zbog lihvarskih ugovora 'teških' više od 31 milijun kuna

Zbog sklapanja lihvarskih ugovora, prijevara, prijetnji, te stavljanja u optjecaj krivotvorenog novca tužiteljstvo je početkom travnja podiglo optužnicu protiv Mire Čalušića i još četvero članova njegove skupine. Tereti ga se da je lihvarskim ugovorima od početka 2007. zaradio više od 31 milijun kuna u nekretninama i novcu. Lihvarske ugovore navodno je sklopio s 25 osoba u Zagrebu i Dubrovniku 'koristeći njihovu lakovjernost, životne i ekonomske neprilike, te umanjenu mogućnost prosuđivanja'.(HINA)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene