Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uzavrela sjednica

Izbacili ga redari: Predsjednik Skupštine Tomaševiću nije dao govoriti jer je podigao "krivi karton"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redarska služba Skupštine Grada Zagreba po nalogu predsjednika Andrije Mikulića (HDZ) izbacila je Tomislava Tomaševića, zastupnika stranke Zagreb je naš.

 

Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 1 Aktivirano prije mjesec dana Klizište na Pantovčaku opasno prijeti okolnim kućama: Tomašević objasnio u čemu je problem Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete"

Andrija Mikulić tvrdio je da Tomislav Tomašević, koji je tražio odgovor od gradonačelnika Milana Bandića, nema pravo na riječ jer je podignuo krivi karton, pa mu nije dao riječ.

Unatoč tome, Tomašević je došao za govornicu, no Mikulić mu nije dopustio da govori, a na kraju je pozvana redarska služba koja ga je izvela iz dvorane, piše Tportal

Tomašević je prethodno od Bandića tražio da mu pojasni kako je moguće da se tvrtka Gradatin ubaci na natječaj za nabavu kanti i kontejnera nakon što je on završen, a zbog čega su dvije tvrtke koje su se javile na natječaj uložile žalbu. 

"Kako je to moguće i kad će to stati?" pitao ga je Tomašević, podsjetivši da bivšeg direktora Gradatina i bivšeg direktora Čistoće USKOK tereti za namještanje poslova.

"Tko vam je dao pravo prozivati ljude, a da niste pogledali natječajnu dokumentaciju? Kako možete sipati s ove govornice pamflete na račun ljudi koji korektno i pošteno rade svoj posao? Prejudicirate sudske postupke. Imate li imunitet za to? Usput, za jedno od tih navodno inkriminiranih djela ja sam naručio tonu otpada za 580 kuna, a oni koji su pomogli da se to meni dogodi plaćali su 2100 kuna, na čelu s bivšim ravnateljem policije. Dok me nije bilo, moja zamjenica je platila 25 posto više toj tvrtki. O tome ne govorite, samo na Bandića se baca blato. Kako možete prejudicirati sudske postupke? Dobit će pisani odgovor o žalbama. Mirno spavam, istina je spora, ali dostižna. Neka svatko radi svoj posao", odgovorio je Bandić.

Tomašević se potom ponovno javio za riječ, no Mikulić je ustvrdio da je to učinio podigavši krivi karton, zbog čega mu nije htio dati riječ.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene