Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema onečišćenja

Iz mora u blizini Dubrovnika izvučen brodolomac: Ministarstvo otkrilo detalje akcije spašavanja

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon prevrtanja jedrilice u blizini otoka Koločepa spašen je muškarac. Neozlijeđenog su ga iz mora izvukli pripadnici Lučke kapetanije Dubrovnik uz suradnju s Nacionalnom središnjicom za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) spasila je brodolomca čija se jedrilica prevrnula tijekom plovidbe u blizini otoka Koločepa.

Poziv u pomoć stigao je u četvrtak u 16:35, nakon čega je MRCC Rijeka s Lučkom kapetanijom Dubrovnik pokrenuo akciju traganja i spašavanja.

Pročitajte i ovo Nestala osoba Pomozite policiji Jeste li je vidjeli? Prije tri dana žena se udaljila od kuće i tada joj se gubi svaki trag

Nedugo nakon izlaska na teren službenici Lučke kapetanije Dubrovnik uočili su jedrilicu i unesrećenog muškarca na udaljenosti 0,7 nautičkih milja jugoistočno od rta Bezdani kod Koločepa.

Ubrzo su, oko 17:13, na palubu spasilačkog broda DANČE izvukli neozlijeđenog brodolomca i tako ga uspješno spasili.

Pročitajte i ovo Ilustracija objavila policija Maloljetnik pao s visine od 3,5 metara: Teško je ozlijeđen

Jedrilica je bila u izokrenutom položaju pa je zato uzeta u tegalj do obližnje uvale Bezdani, gdje je osigurana na vezu. Prema informacijama iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Spašenom brodolomcu i vlasniku jedrilice izdan je nalog za komercijalno zbrinjavanje jedrilice te mu je naloženo da u petak svrati u Lučku kapetaniju Dubrovnik i da izjavu u okviru očevida o uzrocima te pomorske nesreće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene