Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske na odlasku odbrojava posljednje sate svojeg mandata.


Predsjednik Ivo Josipović odrađuje posljednje sate svojeg mandata, a poslijepodne bi trebao  obaviti i predaju dužnosti s Kolindom Grabar Kitarović. Novinarima je danas kazao kako se dobro osjeća. Na pitanje zašto primopredaja neće biti javna, Josipović je odgovorio da je tako dogovoreno.

'Timovi su tako dogovorili. Nema tu ništa posebno. Stisnut ćemo si ruku s vama ili bez vas', kazao je.

Hoće li možda svojoj nasljednici dati savjet?

'Ona ima svoj program, zašto da joj na dajem savjete? Želim joj puno uspjeha i čestitam', odgovorio je Josipović.

Iz njegovih riječi očito je i da se neće vratiti u svoju staru stranku, SDP, iz kojeg su mu uputili poziv da im se opet priključi.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović, bivša predsjednica RH Bivša predsjednica za Dnevnik Nove TV o uspjesima hrvatskog sporta, ali i teškim uvjetima na terenima u Tokiju: ''Prvi mečevi su bili kao da ste na treningu" Peđa Grbin, predsjednik SDP-a Grbin o čišćenju unutar SDP-a: ''To nisu lake niti popularne odluke'', oglasili se i izbačeni članovi: ''On nikada nije bio moj izbor''

Poslijepodne primopredaja dužnosti u Uredu predsjednika

'Predlagao sam veliki reformski paket tijekom kampanje, no kako smo mogli čuti, vodstvo SDP-a nije sklono tim reformama. Prema tome, nema smisla da statiram u jednoj politici koja nije dobra', poručio je predsjednik na odlasku najavljujući tako da će biti novosti u njegovoj političkoj budućnosti.

Na pitanje što bi možda mijenjao iz svog predsjedničkog mandata, odgovorio je da je uglavnom riječ o onome što nije mogao mijenjati zbog svoje ustavne pozicije.

'Da sam mogao, promijenio bih gospodarsko stanje. Nastojao sam pomoći s dvadeset mjera onima kojima je najteže. No, Vlada je vrlo malo sluha imala', kazao je Josipović.

Do kraja današnjeg dana planira se naći 's još dosta zanimljivih ljudi' i vidjeti prostorije iz kojih će djelovati ubuduće, traži se još prostor. Sastat će se i sa dekanom Mizičke akademije kojem će pokloniti zbirku crkvenih pjesama koju je dobio od pape Benedikta XVI. Želi da bude izložena na Akademiji.

A sutra ujutro je, poručuje predsjednik na odlasku, novi dan! 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook