Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivo Josipović predao dužnost

VIDEO Sastanak trajao više od sat vremena, tek djelić bio dostupan za javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O čemu su Josipović i Grabar Kitarović razgovarali iza zatvorenih vrata javnost nikada neće saznati.

Primopredaja dužnosti između predsjednika Republike Ive Josipovića i izabrane predsjednice Kolinde Grabar Kitarović započela je danas u 17:30 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI Pobijedio je na izborima, ali na Pantovčak neće tako brzo: Kada će Zoran Milanović preuzeti dužnost? Slika nije dostupna OGLASIO SE JOSIPOVIĆ "Predsjednica Republike, vidjeli smo više puta, prekrasno pjeva! Mogla bi pokazati i pijanističke vještine, evo, da je podsjetim..."

Iako su najavljivali kako će se primopredaja odvijati iza zatvorenih vrata, ona će ipak biti otvorena za javnost. Obavijest je poslana samo sat vremena nakon što je predsjednik Josipović na zagrebačkom Zrinjevcu u izjavi novinarima rekao da su njegov i tim izabrane predsjednice dogovorili održavanje primopredaje bez prisutnosti medija.

Novinari su tom prigodom Josipoviću rekli kako je riječ o događaju koji zanima javnost te podsjetili da je prije pet godina primopredaja između njega i predsjednika Stipe Mesića uz nazočnost medija.

Primopredaja je trajala oko sat i pol, no samo dio je bio dostupan za javnost. O čemu su Josipović i Grabar Kitarović razgovarali iza zatvorenih vrata javnost nikada neće saznati.

Nakon primopredaje dužnosti Kolinda Grabar Kitarović i Ivo Josipović zahvalili su jedno drugome na suradnji i rekli kako je primopredaja protekla izvrsno.

'Imao sam priliku upoznati gospođu predsjednicu s detaljima funkcioniranja Ureda i sa svim onim što je potrebno da sutra, prvi radni dan, stupi na svoju dužnost. Još jednom koristim priliku čestitati na izboru gospođi predsjednici i zaželjeti joj uspješan rad na dobrobit Republike Hrvatske', rekao je predsjednik na odlasku.

'Vrlo sam zadovoljna razgovorom koji smo obavili i, naravno, na odlasku, predsjedniku Josipoviću želim svako dobro u budućoj karijeri i osobnom životu', rekla je izabrana predsjednica.

Ovo će biti najbliži suradnici Kolinde Grabar Kitarović

Imena svih suradnika nova predsjednica još nije otkrila, a za sada je poznato da će predstojnik njezinog ureda biti Domagoj Juričić, glasnogovornik Luka Đurić, a Natalija Hmelina šefica protokola.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost postaje Josip Buljević, bivši šef tajnih službi dok mjesto savjetnika za EU fondove i poljoprivredu preuzima Mladen Pavić. Savjetnik za obranu najvjerojatnije će biti dragovoljac Domovinskog rata - Ivica Tolić dok će u uredu za analitiku biti bivši glasnogovornik MORH-a i pomoćnik Jadranke Kosor - Mate Radeljić. Savjetnik za vanjske poslove još nije dogovoren, no sve glasnije se spominje Dario Mihelin koji je trenutačno u diplomaciji u Ankari. Za branitelje bi mogao biti zadužen Ante Deur, predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene