Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik odgovara

Josipović: Ne pada mi na kraj pameti smjena Saše Perkovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović reagirao je na komentar neimenovanog izvora bliskog Vladi oko smjene njegovog savjetnika za sigurnost, Saše Perkovića i poručio: 'Ne pada mi na kraj pameti'.

Na pitanje smatra li Josipović da se zakon Lex Perković treba donijeti sad, a na snagu stupiti u srpnju iduće godine, Josipović je rekao kako je to stvar dogovora između Hrvatske i EU te da oko toga ne treba raditi velike probleme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Lex Perković' Analiza Ivane Petrović: Ustavne promjene nemaju smisla, evo i zašto! Slika nije dostupna Podupire promjene Ustava Josipović: Zastaru ukinuti za sve teške zločine koji su za posljedicu imali smrt

'Zakon mora biti biti promijenjen, mora stupiti na snagu u neko razumno vrijeme. To je stvar dogovora s EU', kaže predsjednik.

Na pitanje namjerava li smijeniti svojeg savjetnika za sigurnost, Sašu perkovića, zbog mogućeg sukoba interesa oko slučaja Lex Perković (njegovog oca), o čemu su pisali neki mediji, Josipović odgovara kako mu to ne pada na pamet.

'Kao prvo gospodin Perković ne radi ništa vezano za predmet o kojem se radi. Taj predmet ako ga bude i kad bude bit će u rukama pravosuđa. Već sam rekao da nitko ne treba nositi moguće grijehe svojih roditelja. Jednom riječju ne pada mi napamet, ne pada mi napamet mijenjati savjetnika za sigurnost. Isto tako neobična je politika koja se vodi putem neimenovanih izvora, koji uvijek istim novinama diktiraju pero određenog stanovišta', zaključio je Josipović.

Sukob interesa

Izvor blizak Banskim dvorima ističe da bi najbolje bilo kad bi predsjednik Ivo Josipović razriješio savjetnika Sašu Perkovića, sina Josipa Perkovića.

'Kad se izmijeni Ustav i ukine zastara, moći će se pokrenuti istraga protiv Josipa Perkovića. Budući da njegov sin kao predsjednikov savjetnik po prirodi stvari raspolaže s brojnim informacijama, Saša Perković mogao bi se naći u sukobu interesa. To bi postao velik problem, pa već sada treba razmišljati o tome da ga se razriješi savjetničke dužnosti', rekao je izvor za Novi list.

>> Predsjednik Josipović: 'Duh isključivosti i šovinizma još nije zamro'

Podsjetimo, Josipović je za javnu televiziju rekao da je on možda bio suzdržaniji po pitanju 'lex Perković' zato što u Uredu predsjednika radi Saša, sin Josipa Perkovića. 'Ali, bez obzira je li Perković stariji kriv ili ne, njegov sin s tim nema veze', kazao je predsjednik dodajući da se, misleći na svojeg savjetnika za nacionalnu sigurnost, iz Ureda predsjednika ne može utjecati čak i kad bi se to htjelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene