Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka odluku dekana

Josipović aktivirao pravo na naknadu kako bi izbjegao burzu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Ivo Josipović aktivirao je pravo na dužnosničku naknadu koja mu pripada, iako je bilo najavljivano da će se nakon prestanka predsjedničke dužnosti vratiti na Pravni fakultet.

Ivo Josipović ima pravo šest mjeseci primati predsjedničku plaću od oko 23.000 kuna te pola od tog iznosa narednih šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Kaos s obračunom plaća ANKETA DNEVNIKA NOVE TV Je li vam plaća veća nakon porezne reforme? Pogledajte rezultate glasanja Novac podaci DSZ-a Imate li taj iznos? Objavljena prosječna hrvatska plaća

'Moja je želja vratiti se na Pravni fakultet, no dok se ne donese odluka, a pitanje je kada će me fakultet moći primiti, moram od nečega živjeti. To je standardna procedura', kazao je danas Josipović. 

Neće s Prgometom i Kosor

O svom budućem političkom angažmanu bivši je hrvatski predsjednik još uvijek prilično tajnovit.

'Za što god da se odlučim, to će biti jedna otvorena forma, dakle za sve one koji imaju nešto za reći. Bit će to politički angažman koji će pomoći da se artikuliraju različite opcije, koje su sve proeuropske i demokratske, usmjerene na reformiranu i dobru Hrvatsku. Želim ujediniti ljude koji Hrvatsku vide kao zemlju visokih demokratskih standarda', odgovorio je Josipović.

Na pitanje hoće li možda politički surađivati s Jadrankom Kosor i Dragom Prgometom koji je ovaj tjedan napustio HDZ, Josipović je kazao kako ih oboje cijeni, ali s obzirom da nisu istog političkog svjetonazora, sigurno neće biti dio iste političke opcije.

Kada će javnosti predstaviti svoje buduće planove i suradnike, Josipović poručuje - uskoro.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene