Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije rekao na koji način...

Todorić ide u političare: "Siguran sam da ćemo ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić poslao je priopćenje medijima i javnosti u kojem je dramatično najavio da se odlučio politički aktivirati.

Ivica Todorić, koji je tek nedavno pušten iz istražnog pritvora uz visoku jamčevinu, za koju je rekao da su mu skupili prijatelji, odlučio je sve samo ne mirovati. U najnovijem priopćenju za medije i javnost najavio je svoj politički angažman, uz već uobičajene kritike i prozivke na račun premijera Andreja Plenkovića i Vlade.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Oglasio se sud Nobilo potvrdio preokret u slučaju Agrokor: Palo ključno vještačenje protiv Todorića, pada cijeli slučaj?

Todorićevo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

Danas, nakon dvije godine mandata Vlade Andreja Plenkovića, Republika Hrvatska je socijalno, društveno i gospodarski potpuno uništena, devastirana, imamo kaos i diktaturu, svakodnevno gledamo razaranje institucija, najlošija smo članica EU, zadnji smo po svim pokazateljima, na samome smo dnu!

Republika Hrvatska danas nije zemlja znanja, vladavine prava, nije zemlja koja brine o demografskom statusu, ekonomskom položaju građana niti same države.

Isto tako, prošle su dvije godine od početka otimačine Agrokora, monstruoznog kriminalnoga projekta neviđenog u povijesti ovoga dijela EU.

Upravo to je najbolji primjer koruptivne antinacionalne vlasti, koja je planski otela budućnost građanima RH i državu bacila na koljena.

Sam sam se borio i dalje se borim istinom i činjenicama protiv kriminala koji je proveden nad mojom kompanijom, mojim suradnicima i nada mnom.

Cijeli svoj život poklonio sam mojoj domovini Hrvatskoj, kroz projekt Agrokor, u gradnji moderne, konkurentne industrije koja je na kraju postala najveća u ovom dijelu EU.

Ali kako sada gledam ovu diktaturu kojom upravlja premijer Plenković, kojom nesmiljeno nanosi ogromne štete RH, građanima uništava našu domovinu i njenu budućnost.

UPRAVO ZATO KAKO BIH PROMIJENIO OVAJ KATASTROFALNI POLOŽAJ RH - ODLUČIO SAM SE POLITIČKI AKTIVIRATI!

U RH moramo okupiti sve ljudske potencijale, svakog pojedinca, kako bi na najbolji način iskoristili nacionalna bogatstva - šume, vode, zemljišne površine i naše more, kako bismo na najfunkcionalniji način realizirali nacionalne interese.

Republika Hrvatska se mora pokrenuti i postati zemlja znanja koja poštuje vladavinu prava. Teške, ozbiljne reforme i investicijske cikluse treba pokrenuti doslovno preko noći jer će biti prekasno. Hrvatsku treba pretvoriti u gradilište za budućnost naše djece i svih građana.

Siguran sam da ćemo ovu korupcijsku, nesposobnu, diktatorsku vlast jednostavno izbrisati - kako bi svojoj domovini Hrvatskoj i našoj djeci osigurali bolju budućnost.

S poštovanjem,

Ivica Todorić.

Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu preinačilo je odluku suca istrage u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Uz jamčevinu od 7 i pol milijuna kuna Ivica Todorić mogao bi izaći iz istražnog zatvora. Njegovi odvjetnici tvrdili su da Todorić nema toliko novca i da su računali da će problem ''premostiti'' nekretninama, ali u međuvremenu su ipak uspjeli prikupiti milijun eura. Na pitanje novinara ima li Todorić prijatelja koji bi mu mogli pomoći prikupiti novac, odvjetnik Čedo Prodanović rekao je da ima prijatelje, ali da se radi o velikom novcu.

Todorić je sa sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz koncerna. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Aktualno Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Intervju Lane Ružičić i Anke Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Foto: Anamaria Batur +0 Anka Mrak-Taritaš (Foto: Anamaria Batur) Hrvatska Anka Mrak-Taritaš za DNEVNIK.hr: ''Predsjednica ulazi u posao premijera, želi preuzeti HDZ i Vladu'' 1/5 >>

Aktualno 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) I vi možete podijeliti svoje znanje s roditeljima (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Društvene mreže pomažu pripadnicima starije dobi smanjiti osjećaj usamljenosti Foto: Getty Online kupovina sve praktičnija Online kupovina sve praktičnija Foto: Getty Digitalne knjige Digitalne knjige Foto: Getty +0 Pomozite roditeljima Hrvatska 5 stvari koje morate naučiti svoje roditelje 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene