Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oduzet će mu se putovnica

Todorićev odvjetnik o jamstvu od 7,5 milijuna kuna: ''Nema taj novac, računali smo na nekretnine''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu preinačilo je odluku suca istrage u dijelu koji se odnosi na jamstvo. Uz jamčevinu od 7 i pol milijuna kuna Ivica Todorić mogao bi izaći iz istražnog zatvora, rekao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik Suda Krešimir Devčić.

Uz jamstvo su određene i mjere opreza: zabrana napuštanja boravišta, odnosno Zagreba i privremeno oduzimanje putovnice.

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Ilustracija Liječnici u šoku Cure stravični detalji: Majka monstrum kćeri (4) u sok stavljala lijekove, doza pogubna i za odraslu osobu

Ova je odluka konačna i na nju nema pravo žalbe, objasnio je Devčić.

Plati li 7 i pol milijuna kuna u gotovini, Ivica Todorić rasplet može čekati na slobodi, a u suprotnom ostaje u Remetincu.

Odvjetnik Čedo Prodanović komentirao je da Ivica Todorić nema taj novac i da su računali na nekretnine. Dodao je da će morati razmotriti što će poduzeti.

I odvjetnica Jadranka Sloković jučer je izjavila da novca nemaju. ''Novca nemamo. Možemo u nekretninama, ali i s nekretninama imamo određene probleme'', rekla je odvjetnica.

Podsjetimo, nakon izručenja sudac istrage odredio je Todoriću istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Obrana je ponudila 118.000 funti jamčevine, koliko su platili u Londonu, no to je odbijeno. To je oko milijun kuna, a sad Sud traži sedam puta više.

Bivši vlasnik Agrokora u srijedu je više od tri sata iznosio svoju obranu, ali nije želio odgovarati na pitanja tužiteljstva.

Todorić je sa sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz koncerna. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Todorićeva obrana smatra da dopuštenje za vođenje tog postupka mora dati engleski sud. ''Todorić nije izručen za predmet vezan uz Nexus fond. Engleski sud mora dopustiti da se postupak vodi ovdje jer je Todorić izručen samo za provođenje jednog kaznenog predmeta, i to ovog predmeta Agrokor'', rekla je Sloković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene