Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalbe tužiteljstva i obrane

Todorić iznosio obranu više od tri sata, nema novca za jamčevinu

Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr)
Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) Kombi pravosudne policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Čedo Prodanović (Foto: Dnevnik.hr) Čedo Prodanović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Jadranka Sloković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva iznosio je svoju obranu više od tri sata, a istovremeno je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo o njegovoj žalbi na istražni zatvor, gdje je smješten prošloga tjedna nakon izručenja Hrvatskoj.

Ivica Todorić oko podne je dovezen iz Remetinca na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Bivši vlasnik Agrokora, iznosio je potom obranu više od tri sata. ''Iznosio je obranu, vrlo iscrpno. Nije odgovarao na pitanja'', rekla je njegova odvjetnica Jadranka Sloković te dodala da je iznio je sve što smatra bitnim u predmetu Agrokor, jer je izručen vezano za predmet Agrokor, a ne Nexus.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivica Todorić Slučaj Agrokor Todorić se obratio javnosti nakon pada ključnog vještačenja: "Sve im se srušilo"

Na pitanje o jamčevini Sloković je rekla: ''Novaca nemamo. Možemo u nekretninama, ali s nekretninama imamo određene progleme''.

Todorić nije izručen za predmet vezan uz Nexus fond. ''Po nama engleski sud mora dozvoliti da se postupak vodi ovdje, s obzirom na to da je Ivica Todorić izručen samo za provođenje jednog kaznenog predmeta i to ovog predmeta Agrokor'', rekla je Sloković.

Todorić je, zajedno sa svojim sinovima, bivšim Agrokorovim menadžerima i revizorima, osumnjičen za nezakonito pribavljanje više od milijardu kuna iz koncerna.

Istraga je u još jednom slučaju proširena i na druge osobe. Istodobno, Zagrebački Županijski sud odlučivao je o žalbama tužiteljstva, ali i Todorićevih odvjetnika, koji traže da ga se pusti na slobodu. Odluka će biti poznata sutra.

Ubrzo nakon njega u zgradu odvjetništva ušli su i njegovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Od pokretanja istrage Todorić nije ispitan u tužiteljstvu, ali je sve sumnje u svoju krivnju odbacivao u nizu blogova koje je objavljivao iz Londona, a u kojima je među ostalim tvrdio da je žrtva političkog progona.

I dok će Todorića ispitivati u tužiteljstvu, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljat će, iza zatvorenih vrata, o žalbi njegove obrane na odluku o istražnom zatvoru.

„Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ako izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu'', kazala je ranije Sloković.

Očekuje se da će odluka i žalbi biti donesena u srijedu, no javnosti neće biti poznata dok odluku ne prime stranke u postupku, što može biti i dan kasnije.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka na zagrebačkom Županijskom sudu sudac istrage odlučivao je o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene