O karakteru Damira Škare govori i njegov posljednji potez. Naime, on i iz zatvora nastavlja zastrašivati svoje žrtve, ali i novinare koji se usude objavljivati istinu.


Nakon što mu nije uspjela prijeteća poruka koju je poslao žrtvi na dan kada je prijavila silovanje, zatim pokušaj da ju s 80.000 eura podmiti i ušutka, njegov odvjetnik tvrdi da je protiv nje te novinara i urednice emisije Provjereno podnio kaznenu prijavu zbog odavanja tajne.

Vezani članci Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 10 Provjereno otkriva slučaj iz riječkog KBC-a: Priopćili majci da joj nerođeno dijete neće preživjeti i dali joj skandaloznu uputu Provjereno otkriva skandalozan slučaj iz riječkog KBC-a - 6 Šokantan slučaj iz Rijeke: "Udahnula sam, napravila korak naprijed i pogledala ga. Kao da fali pola mene. Prazan zagrljaj. Ja sam mama bez djeteta...''

Prijavu je, tvrdi odvjetnik, podnio i protiv Ivana Čorkala i Ivane Paradžiković jer su, tvrdi, poticali žrtvu na odavanje tajne.

"Samo da znate, mi ćemo sa zadovoljstvom ići u zatvor ako se tamo ide jer pošteno i odgovorno radiš svoj posao – istraživačko novinarstvo", poručuje Ivana Paradžiković. 

Podsjetimo, Škarina žrtva za Provjereno je opisala način na koji ju je seksualno zlostavljao: "Onda mi je rekao da nemam zašto govoriti da prekine, da će ću raditi što hoće", ispričala je žrtva te dodala da joj je rekao: "Budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te."

"Tog dana, kad sam otišla doktorici, koja je prijavila policiji, odmah ujutro u 2:50 mi je stigla njegova poruka", ispričala je žrtva.

"Gospodin je u jednoj rečenici pitao može li kako pomoći i ja sam to definitivno shvatila kao nekakvu financijsku pomoć ili nešto da se cijeli taj slučaj zataška. Nakon toga se pojavljuje naš jedan zajednički poznanik koji mi je rekao da su ga kontaktirali. Iskreno, otvoreno mi je to priznao i nudili su pozamašan iznos", Čorkalu je rekla Škarina žrtva.

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr