Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar o buri u škveru

Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O situaciji u Brodosplitu oglasio se ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji poziva na smirivanje atmosfere.

U Brodosplitu se moraju poštivati zakoni i radnička prava, ali i ovlasti i ciljevi vlasnika i poslodavca, rekao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak upitan za komentar previranja u Brodosplitu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezakonita mjera? Radnici Brodosplita opet pred ulazom u tvrtku: 'O suspenziji su nas obavijestili SMS porukama' Slika nije dostupna Sporno više odredbi U Brodosplit stigle Mrsićeve primjedbe na ugovore o radu

'Brodosplit neće uspjeti ako netko od njega kontinuirano pokušava napraviti incidentno poduzeće', rekao je Vrdoljak novinarima nakon otvaranja novog Plivinog pogona u Zagrebu.

>> Većina radnika napustila Brodosplit, a Debeljak tvrdi: 'Situacija je fantastična, svi su zadovoljni'

Kazao je da svi moraju sjesti za stol i smiriti tenzije te izvijestio da je jučer od vlasnika Brodosplita Tomislava Debeljaka tražio da mu dokaže da ima posla za radnike. 'On je te dokaze dao, a ja ću ih provjeriti da vidim jesu li vjerodostojni', rekao je Vrdoljak.

Ministar smatra ključnim da radnici imaju posla te da se redovito isplaćuju zarađene plaće i otpremnine. 'Ako ima uposlenosti, mora biti plaća. Država svoje obveze ispunjava, poštujemo zakon i prema pravima radnika, ali i prema pravima poslodavca', rekao je Vrdoljak.

Dodao je da svi koji misle da će Brodosplit opstati kao incidentna tvrtka u kojoj će se blokirati rad unutar sustava s bilo koje strane, neće uspjeti, te da će u tom slučaju rezultat biti likvidacija što nitko ne želi.

'Zato atmosferu treba smiriti, ozbiljno porazgovarati što su ciljevi i što su čije odgovornosti', poručuje Vrdoljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene