Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Primjedbe Ministarstva rada i mirovinskog sustava na ugovore o radu, koje se odnose na odredbe o tjednom odmoru, potvrdama o bolovanju i radu za konkurenciju, navodno su danas stigle u Brodosplit.


U Brodosplit je stigao dopis s primjedbama Ministarstva rada i mirovinskog sustava na dijelove ugovora o radu koje je poslovodstvo Brodosplita ponudilo radnicima tog poduzeća na potpisivanje, a u tijeku je razmatranje tih primjedbi, doznaje se u Brodosplitu.

Vezani članci Slika nije dostupna Kraj 'bune' u Brodosplitu? Većina škverana vratila se na posao Slika nije dostupna U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju

Primjedbe se odnose na odredbe o tjednom odmoru, potvrdama o bolovanju i radu za konkurenciju.

>> 'Dijelovi ponuđenih ugovora o radu u Brodosplitu su nezakoniti'

Prema neslužbenim informacijama, vodstvo Brodosplita spremno je uvažiti primjedbe koje su pristigle iz Ministarstva i ugovore o radu uskladiti sa Zakonom o radu.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić za boravka u Splitu prošlog tjedna najavio je da će dostaviti poslodavcu i sindikatima u Brodosplitu mišljenje o ugovorima o radu koje je radnicima splitskog škvera ponudilo brodogradilište.

Mrsića su o manjkavostima tih ugovora nedavno izvijestili predstavnici sindikata koji djeluju u Brodosplitu, a on je nakon toga izjavio da su dijelovi Brodosplitovih ugovora u radu nezakoniti pa te dijelove Uprava mora promijeniti i uskladiti sa Zakonom o radu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook