Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor oko plaća

Drama u Brodosplitu: Debeljak posjetio radnika, on prekinuo štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik uprave Brodosplita Tomislav Debeljak posjetio je svog radnika koji je u znak prosvjeda stupio u štrajk glađu.

Zaposlenik Brodosplita Frane Lisica, protiv kojega je, zajedno s još oko 250 radnika, tvrtka pokrenula disciplinski postupak, u prijepodnevnim je satima u znak prosvjeda krenuo u štrajk glađu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar o buri u škveru Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka Slika nije dostupna Sporno više odredbi U Brodosplit stigle Mrsićeve primjedbe na ugovore o radu

S odbijanjem hrane prestao je tijekom poslijepodneva, nakon što ga je osobno posjetio direktor Brodosplita Tomislav Debeljak.

>> Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka

'Radnik Brodosplita Frane Lisica prekinuo je štrajk glađu započet danas povodom disciplinskog postupka pokrenutog protiv njega i još 254 radnika zbog sumnje u nelegalnu obustavu rada. Lisica je štrajk glađu prekinuo nakon što ga je ispred Glavne porte Brodosplita posjetio Tomislav Debeljak, predsjednik uprave Brodosplit', stoji u priopćenju te tvrtke.

'Debeljak je tom prilikom iskazao zanimanje za situaciju u kojoj se nalazi Lisica te mu je rekao kako treba samo kratko napisati zbog čega je sudjelovao u rečenim aktivnostima, ustvrdivši da postoji velika mogućnost da im se prekine disciplinski postupak. Nakon razgovora Lisica je odlučio prestati sa štrajkom glađu, te je napustio Glavnu portu Brodosplita i otišao kući', dodaje se u priopćenju.

Debeljak je, navode u Brodosplitu, porazgovarao s još 15-ak radnika, naglasivši kako škver treba dobre radnike i da se uz dobru volju sve može riješiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene