Priča oko Brodosplita, čini se, ne dolazi kraju. 254 radnika ove tvrtke danas je ostalo pred njenim vratima. Nezadovoljni suspenzijom blokirali su ulaze i izlaze iz tvrtke.


254 radnika Brodosplita danas je ostalo pred vratima tvrtke. Naime, suspendirane su im kartice koje se koriste za ulaz u zgradu.

Vezani članci Slika nije dostupna U Brodosplit stigli radni inspektori, provjeravaju dokumentaciju Slika nije dostupna Ivan Vrdoljak: Brodosplit neće opstati kao incidentna tvrtka

Ti su radnici primili i obavijesti o suspenziji, odnosno udaljenju s rada zbog, kako se navodi od strane Uprave, 'opravdane sumnje da su sudjelovali u nezakonitom štrajku i nasilnim radnjama, 16. i 17. listopada u krugu Brodosplita'.

'To znači da u petak 18. listopada ne dolazite na posao jer vam ulazak neće biti dozvoljen', stoji u obavijesti od strane Uprave.

>> Debeljak: Meni je suza krenula kad mi je radnik rekao da se boji!

U Split je stigao i Ozren Matijašević koji trenutno razgovara s vlasnikom škvera Tomislavom Debeljakom.

Očajni radnici pozivaju građane Splita da im se pridruže u prosvjedu protiv vlasništva Brodosplita, a jedan radnik je započeo i štrajk glađu.

Povjerenika Sindikata metalaca Hrvatske u Brodosplitu, Joško Franić, uputio je poziv za pomoć presjedniku RH Ivi Josipoviću.

Dodajmo još i da su 22 radnika, koja nisu bila suspendirana, izašla iz prostora Brodosplita kako bi pružili podršku suspendiranim kolegama koje pred ulazom u tvrtku čuva 40 zaštitara.

Na poziv Ozrena Matijaševića, suspendirani radnici blokirali su ulaze i izlaze iz škvera propuštajući samo one koji solidariziraju s njima. Uskoro je većina radnika napustila prostore tvrtke u kojoj je ostala samo Uprava pa se i blokada okončala.

Šef DIV-a Tomislav Debeljak je na svojoj pressici rekao kako je za njega situacija u Brodosplitu fantastična i da nitko od radnika nije nezadovoljan. Na upit novinara, što je onda s ljudima koji se nalaze pred zgradom, Debeljak je konstatirao kako 'to nisu radnici nego huligani i nasilnici'.

Ne razrješi li se ova situacija preko vikenda radnici najavljuju nastavak blokade škvera od ponedjeljka u 06:00 sati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook