Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL)
Ivan Turudić (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić potvrdio je za Jutarnji list kako je nestalih 11 stranica iskaza prostitutki pronađeno na Županijskom sudu u Zagrebu.


Nakon što je glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, rekao kako su 'nestali' spisi o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije, Turudić kaže da su iskazi prostitutki na 11 stranica sudskog spisa iz 2011. godine pohranjeni u zagrebačkom Županijskom sudu.

Vezani članci Tomislav Horvatinčić Horvatinčić umjesto na sud otišao u – Njemačku: "Ne može doći, pogoršalo mu se zdravstveno stanje" Marina Lovrić Merzel i odvjetnik Mate Matić dolaze na Županijski sud (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) Odgođeno suđenje bivšoj SDP-ovoj županici Marini Lovrić Merzel

Kad se ustanovilo da nedostaje tih 11 stranica iskaza, pokrenuta je interna istraga i u Općinskom kaznenom sudu i na zagrebačkom Županijskom sudu i ustanovljeno je da su ti iskazi u kojima su imena klijenata koji su koristili usluge prostitutki izdvojeni iz spisa u posebnom omotu i sačuvani su na zagrebačkom Županijskom sudu, piše Jutarnji.

I dalje je u tijeku rekonstrukcija spisa u tužiteljstvu kako bi se ustanovilo što se dogodilo s tužiteljskim spisom o “curenju informacija”.