Obavijesti Video Pretražite Navigacija
podignuta kaznena prijava

Ivan Pernar zbog prijave za nadriliječništvo došao u DORH: ''Nisam nikoga liječio, ja sam medicinska sestra''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog nadriliječništva, Ivan Pernar sam je otišao dati iskaz u DORH.

Voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno Miroslav Harjaček podnio je DORH-u kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Ivana Pernara. U prijavi navodi da se Pernar u više navrata bavio nadriliječništvom, čime je u opasnost doveo zdravlje i živote građana Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Mjesto nesreće u kojoj je sudjelovao Mario Banožić - 6 U tajnosti Konačno se oglasili iz policije: Kaznenu prijavu protiv bivšeg ministra Banožića podigli prije tjedan dana, ima i jedan prekršaj Slika nije dostupna Zbog nadriliječništva Protiv Ivana Pernara podnesena kaznena prijava: ''Širi ideje opasne za zdravlje i život ljudi''

Predlaže se Državnom odvjetništvu da poduzme sve zakonom predviđene radnje kako bi se pokrenuo kazneni postupak protiv Ivana Pernara jer je činio kaznena djela nadriliječništva iz čl. 184. Kaznenog zakona'', priopćili su iz te stranke.

Na svom se profilu na Facebooku oglasio i Pernar:

''Budući da je protiv mene podnijeta kaznena prijava za nadriliječništvo, kao svaki savjestan građanin sutra u 11 sati ću otići u DORH (Gajeva 30a) dati iskaz i tom prilikom dati izjavu za sve medije, moći će me pitati što god žele o ljekovitosti vitamina C i optužbama protiv mene.

Pozivam i sve fanove koji iz prve ruke žele čuti informacije o tom "čudesnom lijeku" da se odazovu i uveličaju susret s predstavnicima medija i istražiteljima.

Pritom ću i besplatno dijeliti pakiranja vitamina C od 100 g! Dođite!'' napisao je.

''Nisam nikoga liječio, ako ja kažem da šetnja šumom liječi depresiju to nije nadriliječništvo ili ako kažem da češnjak rješava erektilnu disfunkciju to nije nadriliječništvo, ali kad bih ljude vodio u ture po šumi ili liječio češnjakom, onda bi to bilo to'', rekao je uoči davanja iskaza.

Dodao je da je njegovo mišljenje da će se netko bolje izliječiti uljem konoplje nego kemoterapijom. Dodao je da sebe posprdno naziva doktorom jer nije doktor. ''Ja sam medicinska sestra, ne sramim se svoje profesije'', naglasio je.

Izbjegao je odgovor na pitanje je li odgovorno ponašanje da ljudima koji imaju propisane terapije preporučuje neke alternativne lijekove. Više je puta rekao da on nikoga ne liječi. Kaže da mu je glavni cilj popularizacija Živog zida pa da nekad kaže istinu, a nekad je samo sarkastičan, a nekad slaže s ciljem ukazivanja na istinu.

Pernar je putem društvenih mreža dijeli zdravstvene savjete, a između ostalog je rekao da gripu treba liječiti pojačanim uzimanjem vitamina C i objašnjavao da se herpes liječi jabučnim octom, a te je preporuke osudila struka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene