Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog nadriliječništva

Protiv Ivana Pernara podnesena kaznena prijava: ''Širi ideje opasne za zdravlje i život ljudi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka ''Pametno'' protiv saborskog zastupnika ''Živog zida'' podnijela je kaznenu prijavu zbog nadriliječničkih savijeta koje dijeli građanima.

Protiv Ivana Pernara danas je voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno Miroslav Harjaček, podnio kaznenu prijavu.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Bolnica - 2 Jedna osoba umrla Samo u jednoj županiji ove sezone više od tisuću oboljelih: "Govorili smo i prije COVID-a da je bolest ozbiljna"

''Želimo Vam priopćiti da je danas prof. dr. sc. Miroslav Harjaček, voditelj Foruma zdravstva stranke Pametno Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske podnio kaznenu prijavu protiv Ivana Pernara, saborskog zastupnika, jer se u više navrata bavio nadriliječništvom, čime je u opasnost doveo zdravlje i živote građana Republike Hrvatske.

Predlaže se Državnom odvjetništvu da poduzme sve zakonom predviđene radnje kako bi se pokrenuo kazneni postupak protiv Ivana Pernara budući je činio kaznena djela nadriliječništva iz čl. 184. Kaznenog zakona'', priopćili su iz te stranke.

''Kada netko širi ideje nadriliječništva, kao što već neko vrijeme uporno radi Ivan Pernar putem javnih komunikacijskih kanala, čime u zabludu može dovesti velik broj ljudi, i kad to štoviše, čini kao javna osoba, političar i saborski zastupnik, to ulazi u kategoriju širenje ideja opasnih za zdravlje i život ljudi'', obrazložio je Ivica Puljak, član Predsjedništva stranke Pametno.

Podsjetimo, Pernar je putem društvenih mrežama dijelio zdravstvene savjete, a između ostalog je rekao da gripu treba liječiti pojačanim uzimanjem vitamina C, što je osudila medicinska zajednica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene