Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijest žrtve gledajte u Provjerenom u 22:30

Pernar: Skandalozno je da svećenik pedofil bude kažnjen radom za opće dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ocijenio je u četvrtak u Saboru skandaloznim sudsku presudu katoličkom svećeniku koji je za silovanje dječaka kažnjen radom za opće dobro. Emisija Provjereno u 22:30 sati donosi ekskluzivnu ispovijest zlostavljanog mladića i svećenika koji je na sudu svjedočio da su za taj zločin svi znali, ali su dobili naređenje od bivšeg nadbiskupa Marina Srakića da o tome šute.

"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prijestup dva grafita nego višestruko silovanje djeteta", kazao je Ivan Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastpnika i ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu.

Pročitajte i ovo Alka Vuica nisu se proslavili Pjevačica, reality-zvijezda, slavni rukometaš, performer... Pogledajte koliko su glasova dobili Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna"

"Crkva očito ima sustavnu politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno pravobraniteljicu za djecu da se pozabave tim problemima.

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan.

Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, unatoč činjenici da je silovao 15-godišnjeg dječaka.

Ekskluzivnu ispovijest zlostavljanog mladića i svećenika koji je na sudu svjedočio da su za taj zločin svi znali, ali su dobili naređenje od bivšeg nadbiskupa Marina Srakića da o tome šute. Cijeli prilog pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22.30 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene