Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Ivan Pernar (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar ocijenio je u četvrtak u Saboru skandaloznim sudsku presudu katoličkom svećeniku koji je za silovanje dječaka kažnjen radom za opće dobro. Emisija Provjereno u 22:30 sati donosi ekskluzivnu ispovijest zlostavljanog mladića i svećenika koji je na sudu svjedočio da su za taj zločin svi znali, ali su dobili naređenje od bivšeg nadbiskupa Marina Srakića da o tome šute.


"Dok sam ja za dva grafita osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno. Ispada da je u očima hrvatskog pravosuđa ozbiljniji prijestup dva grafita nego višestruko silovanje djeteta", kazao je Ivan Pernar nakon stanke koju je zatražio u ime Kluba zastpnika i ustvrdio da je hrvatsko pravosuđe politički instrumentalizirano, da štiti svećenike i Katoličku crkvu.

"Crkva očito ima sustavnu politiku prikrivanja pedofilije", dodao je Pernar i pozvao nadležne institucije, prvenstveno pravobraniteljicu za djecu da se pozabave tim problemima.

Pernar je također mišljenja da bi registar pedofila trebao biti javan.

Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Osijeku na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro, unatoč činjenici da je silovao 15-godišnjeg dječaka.

Ekskluzivnu ispovijest zlostavljanog mladića i svećenika koji je na sudu svjedočio da su za taj zločin svi znali, ali su dobili naređenje od bivšeg nadbiskupa Marina Srakića da o tome šute. Cijeli prilog pogledajte u večerašnjem Provjerenom u 22.30 na Novoj TV.