Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar objavio je noćas na svom Facebooku kako je osuđen na dva mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana, no nije objasnio o kojem se procesu radi.


Ivan Pernar, saborski zastupnik, napisao je na Facebooku da je dobio dva mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana te da da se radio o politički motiviranom i montiranom procesu. Detalje će, rekao je, iznijeti idući tjedan na konferenciji za medije.

Vezani članci Grafiti na crkvi u Višnjanu - 1 Na crkvi u Višnjanu netko je nacrtao kukaste križeve i ostavio sramotnu poruku Ivan Pernar i Ivan Vilibor Sinčić Prepucavanje Sinčića i Pernara na prosvjedu Živog zida: "Jel može ili ne može? Meni je rečeno drugačije. Ti si htio prvi?“

"Dragi prijatelji, dobio sam 2 mjeseca zatvora uvjetno na godinu dana, proces je politički motiviran i montiran, odbacujem optužnicu, presudu i lažne svjedoke. Proglašen sam krivim bez da sam dobio priliku iznijeti svoju obranu.

Lavrentin Berija je radio poštenija suđenja od našeg pravosuđa.

Idući tjedan ću sve objasniti o čemu se radi, sada krećemo puta 10 u borbi protiv kriminalne vlasti", piše u Pernarovoj objavi.

Pernar je za Novu TV potvrdio da je osuđen zbog crtanja grafita u zagrebačkom Jelkovcu, zbog čega mu je Sabor krajem prošle godine ukinuo zastupnički imunitet.