Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nemojte se uplašiti"

Penava ne odustaje od svojih stavova: "Tomo Medved Vukovarcima je ukrao Kolonu sjećanja"

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da je ministar branitelja Tomo Medved Vukovarcima ukrao Kolonu sjećanja.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u utorak je ustvrdio da je ministar branitelja Tomo Medved Vukovarcima ukrao Kolonu sjećanja.

"Poruka je cjelokupnom hrvatskom narodu i građanima - nemojte se uplašiti i dođite u Vukovar, to je vaš grad. Mi imamo svoje vrijednosti i nosimo taj teret", poručio je Penava odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s obilježavanjem skorašnjeg 18. studenoga i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a koje je izazvalo pozornost politike i javnosti nakon što je u krajem prošlog tjedna predstavljen plakat obilježavanja ovogodišnje obljetnice vukovarske tragedije na kojem se uz ime Vukovara nalazi i ime HOS-a te naglašeno slovo U.

"Ovih dana pokušava se nagurati i pogurati kako su sada svi protiv, što ustvari govori koliko je režim jak u Hrvatskoj i koliko nameće te situacije", kazao je Penava te dodao da ostaje pri svojim izjavama da oni kojima smetaju HOS i Vukovar nemaju što tražiti u vukovarskoj Koloni sjećanja 18 studenog.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suočavanje s prošlošću ''Mi smo unučad vještica koje ste spalili": Ne mogu promijeniti povijest, ali žele skinuti ljagu s imena predaka

Na pitanje hoće li biti na sastanku Vijeća za pijetet, odgovorio je da nije bio ni prošle, pa neće ni ove godine. Rakao je da je Vijeće za pijetet plod Zakona o proglašenju Vukovara mjestom posebnog Domovinskog pijeteta, a to je ideja njegova ureda, njega i njegova savjetnika za branitelje.

"Nažalost, kroz taj zakon provuklo se nešto na što sam upozoravao ministra (branitelja Tomu Medveda) nekoliko puta, da ne pokuša ni u jednom trenutku zlorabiti taj zakon kako bi preuzeo Kolonu sjećanja, odnosno ukrao je Vukovaru. Nažalost, on je to napravio", ustvrdio je Ivan Penava.

Kazao je da je Kolona sjećanja sazdana na nekoliko temelja, od gradske uprave do braniteljskih udruga, vukovarskih franjevaca te ustanova i tvrtki s područja grada Vukovara.

"To su oni koji sazdali kolonu sjećanja i sve se ove godine brinuli o njoj i sada si je netko dao za pravo, a mislim tu na Tomu Medveda i ekipu oko njega, da prije tri godine proglasi i donese zakon kojim zapravo legalizira krađu", ustvrdio je Penava.

Pročitajte i ovo Izraelska vojska - 1 Iz minute u minutu VIDEO Izrael upao u tunele ispod Gaze, u sukob se uključio i Jemen - iranski diplomat upozorava: "Ako ne prekinemo ovaj rat, sve će eskalirati"

Zamoljen da komentira izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića koji mu je poručio da malo smanji gas, vukovarski gradonačelnik kazao je da poštuje svačije mišljenje, pa i predsjednika Republike, te ponovio da ostaje pri izrečenim stavovima.

U povodu blagdana Svih svetih Penava je danas odao počast žrtvama stradalim u obrani Vukovara u Domovinskom ratu polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene