Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pripreme za dan sjećanja

Penava uvjeren da će se iznaći kompromis: "Odustajanje od Kolone sjećanja nije opcija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je u utorak kako uopće nije opcija da ove godine u Vukovaru ne bude Kolone sjećanja 18. studenoga, koju gradske vlasti pripremaju održati uz primjenu epidemioloških mjera.

"Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude", izjavio je novinarima Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, nakon posjete vukovarskom Pravoslavnom groblju.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava "Nemojte se uplašiti" Penava ne odustaje od svojih stavova: "Tomo Medved Vukovarcima je ukrao Kolonu sjećanja" Sabor Sporni ZDS "Penava si je zamislio da je on Vukovar": Zastupnici kritizirali poruku da ne dolaze u Kolonu sjećanja ako im smeta HOS

Istaknuo je kako iz grada uvijek šalju poruke da u Koloni, kojom se obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, nema mjesta nikakvim tenzijama, "ni kada je politika u pitanju, niti kad je korona u pitanju".

Najavio je da će gradske vlasti pozorno pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru.

"Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone", zaključio je Penava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene