Ivan Penava
Ivan Penava Foto: Patrik Macek/Pixsell

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je u utorak kako uopće nije opcija da ove godine u Vukovaru ne bude Kolone sjećanja 18. studenoga, koju gradske vlasti pripremaju održati uz primjenu epidemioloških mjera.


"Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude", izjavio je novinarima Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, nakon posjete vukovarskom Pravoslavnom groblju.

Vezani članci Premijer Plenković s članovima Vlade u Koloni sjećanja u Vukovaru - 3 Premijer u Vukovaru: "Mi nikada nećemo stati tražiti sudbine nestalih, to je zadaća svih hrvatskih Vlada" Premijer Plenković s članovima Vlade u Koloni sjećanja u Vukovaru - 2 Premijer Plenković u Vukovaru: "Ovaj grad zaslužuje posebnu pažnju institucija i hrvatske Vlade"

Istaknuo je kako iz grada uvijek šalju poruke da u Koloni, kojom se obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, nema mjesta nikakvim tenzijama, "ni kada je politika u pitanju, niti kad je korona u pitanju".

Najavio je da će gradske vlasti pozorno pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru.

"Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone", zaključio je Penava.