Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Jospia Đakića, u utorak je priveden zbog govora mržnje u VIrovitici. On se isto tako iščlanio iz HDZ-a, a njegov otac je osudio skandaloznu objavu na sinovom Facebook profilu.

Galerija


Iz PU virovitičko-podravske doznajemo da je sukladno objavi na društvenoj mreži policija u utorak privela 23-godišnjaka te da se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Vezani članci Vlada osuđuje divljanje navijača u Borovu Ravnateljstvo policije obavilo stručni nadzor nakon incidenta u Borovu: "Policajci su dobro prosudili, čekali su pojačanje" Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Gnjusne fotografije: Sin čelnika HVIDRA-e Ivan Đakić osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno, a mora i platiti

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ivanu Đakiću te da je priveden zbog govora mržnje u skandaloznom statusu na svojem Facebook profilu u kojem je poslao "božićnu čestitku" Srbima.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik HVIDRA-e Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina Ivana Đakića na privatnome profilu na Facebooku te se ispričao i izrazio žaljenje zbog "sramotne i uvredljive objave slike i teksta”, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a, što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina, te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak, a poslanoj Hini.

Dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić u ponedjeljak je na svome profilu na Facebooku postavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koji u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim 'prijateljima' srbićima sretan Božić".

Tu je objavu Ivan Đakić vrlo brzo obrisao te se ispričao svima koje je uvrijedio. "Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je za portal Index.

U ponedjeljak navečer HDZ je najoštrije osudio takav govor mržnje, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

Ivan Đakić u utorak se iščlanio iz HDZ-a u svome stranačkom ogranku u Virovitici, potvrđeno je Hini, a njegov otac, koji je i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, smatra to činom priznanja pogreške.

"Njegovo današnje istupanje iz stranke smatram činom priznanja ove velike greške te shvaćanja težine ovog nemilog čina”, stoji u Đakićevoj reakciji poslanoj Hini.