Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo pokreće nadzor

O državnom trošku otišli u Dubai radi "novog iskustva": Nevjerojatno ponašanje djelatnika Turističke zajednice Medulina

Istražuju svijet o trošku turističke zajednice, ilustracija
Istražuju svijet o trošku turističke zajednice, ilustracija DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Nenad Velenik, direktor TZ Poreč Nenad Velenik, direktor TZ Poreč Foto: DNEVNIK.hr Istražuju svijet o trošku turističke zajednice, ilustracija Istražuju svijet o trošku turističke zajednice, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr +0 Enco Crnobori, direktor TZ Medulin Galerija 1/3 >>
Zaposlenici turističke zajednice iz Medulina o državnom su se trošku počastili su se desetodnevnim putovanjem u Dubai.

Razlog puta u Dubai nije sajam ili promocija, nego stjecanje novog iskustva koje bi dodatno popravilo turistički krvotok Medulina. Nije ovo prvi put da njihovi djelatnici istražuju svijet o trošku turističke zajednice - takvim se putovanjima časte svake godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Čeka rasplet situacije Studentica dotaknula ruku zaštitaru, a sada joj prijeti godinu dana zatvora: Za sve je kriv steznik Ilustracija NASTAVLJAJU SE IZVIDI Stigli su nalazi obdukcije djevojčice preminule u Medulinu

Djelatnici TZ Medulin posjećuju znamenitosti Dubaija i namjera im je, tvrde, primijeniti dobru praksu na vlastito odredište.

"Benchmarking u Dubaiju"

„To je stavka koju imaju pravo koristiti vijećnici TZ-a kojih je ukupno devet. Vijećnici su ove godine odlučili da se ide na Benchmarking u Dubai“, kaže Enco Crnobori, direktor TZ-a Medulin.

Vijećnici sami donose odluku o tome gdje će putovati. To je njihov plan i program pa ne budi skroman, izaberu nešto atraktivno, skupo i daleko.

Na upit je li s njima na put išao i netko tko nije djelatnik TZ-a, direktor prvo odgovara: "Ne, mi, ono u zakonu što je to je... Netko eto ima i nekog člana obitelji, ali to si sami plaćaju", potvrdivši potom da su u Dubai išli i članovi obitelji djelatnika, ali o vlastitom trošku.

Dosad su, kad se zbroji i Dubai na svoje izlete potrošili gotovo milijun kuna. Posjetili su Tajland, Kubu, Indoneziju, Vijetnam, Kambodžu. Nerijetko na putovanja idu i članovi obitelji, ali i prijatelji, dok mještani od svega ne vide neku korist.

„Ne vidim ništa konkretno ništa dobro od toga što idu na put, a to ne donosi korist u Medulin“, kaže Bojan iz Medulina.

Praksa kakvu nemaju druge zajednice

Ovakvu praksu nemaju ni TZ-e koje najbolje posluju. Nenad Velenik, direktor TZ Poreč kaže kako takva putovanja kod njih ne postoje.

„Ne idemo na takva putovanja zato što tijela TZ nisu smatrala svrsishodnim odlazak. Mi imamo temeljne zadaće kojih se moramo držati i naravno vijeće odnosno Skupština TZ-a odlučuje gdje ćemo i kako ćemo putovati“; kaže Velenik.

Turističke zajednice financiraju se iz sredstava boravišne pristojbe i članarine, a to su sredstva koja uplaćuju turističke tvrtke i privatni iznajmljivači. Novac se koristi i za promociju odredišta, ali rijetko na studijska putovanja po željama zaposlenika.

U Ministarstvu turizma kažu kako svi troškovi putovanja moraju biti opravdani, a sama svrha putovanja mora biti predviđena u planu i programu rada turističke zajednice te izglasani od strane turističkog vijeća.

Ministarstvo turizma najavilo je pokretanje nadzora nad radom turističke zajednice općine Medulin.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene