Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udruga pravnika Vukovar 1991. :

Istražiti ulogu Uprave sigurnosti i JNA u agresiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga pravnika Vukovar 1991. zatražila je da predsjednik Republike Hrvatske i predsjednica Vlade hitno sazovu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost s prijedlogom zaključka o akcijskom planu za utvrđivanje činjenica o ulozi Uprave sigurnosti (uključujući i suradnike) i JNA u agresiji Republike Srbije na Republiku Hrvatsku.

Reagirajući u povodu presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, a nakon cjelovitog uvida u postupak protiv načelnika Uprave sigurnosti generala Aleksandra Vasiljevića, Udruga pravnika Vukovar 1991. predlaže da se 'izvrši analiza utvrđenih činjenica potkrijepljenih dokumentacijom o izravnoj umiješanosti Uprave sigurnosti u zbivanjima i odlučivanju o zbivanjima na okupiranom području RH u vremenu prije i za vrijeme akcije Oluja (poglavito organizirano povlačenje hrvatskih građana prije ulaska HV-a na okupirano područje), kao i uloga organa sigurnosti i njihovih suradnika u dostavljanju dokumentacije Haškom tužiteljstvu'.

Pročitajte i ovo Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu Slika nije dostupna Borisav Jović: Ne treba se ispričavati za Vukovar

>> Kakve li ironije: Pravima iz 'hrvatskog članka' koristili su se svi osim - Hrvatske!

>> EKSKLUZIVNO: 2005. htjeli izručiti Gotovinu, sada štite dignitet Oluje

Udruga traži i da se izrada predložene analize obavi u roku od 60 dana radi omogućavanja obrani generala Gotovine i Markača da te materijale koristi u žalbenom postupku pred Haškim sudom.

Udruga pravnika Vukovar 1991. predlaže da se rezultati učinjene analize dostave s cjelokupnom dokumentacijom obrani generala Gotovine i Markača, Vijeću sigurnosti UN-a, Haškom sudu i DORH-u te da DORH podnese zahtjev za otvaranje istrage protiv odgovornih osoba iz Uprave sigurnosti i JNA za ratne zločine počinjene u Vukovaru i na Ovčari. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene