Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA MJESTU NESREĆE

Je li bilo kvara na avionu koji se srušio na Braču? Istražitelji pomno utvrđuju okolnosti, na terenu je bila i ekipa Nove TV

Istražitelji za avionesreće od srijede ujutro su na mjestu pada aviona Cessne na otoku Braču. Nisu mogli precizirati koliko će očevid potrajati. Avion je pao u utorak ujutro, a pilot, državljanin Srbije i dvoje putnika iz Austrije su preživjeli.

Čini se da je pilot u bolnici već ispričao istražiteljima nešto o tehničkim problemima.  

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća, Danko Petrin, kazao je kako se pokušava utvrditi postoji li kvar te vidjeti sve okolnosti pada.

"Nakon terenskog očevida slijedi daljnja istraga, prikupljanje informacija, analiza tih informacija, prikupljanje i zaključak", rekao je Petrin.

Pilot je ispričao svoje viđenje događaja koje istražitelji uzimaju u obzir.

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća nije mogao potvrditi je li došlo do kvara s motorom. 

Dodao je i kako je ostalo još nešto goriva u zrakopolovu, koje treba treba što prije maknuti ,da ne bi došlo do zapaljenja.

U srijedu je na Braču je s vatrogascima na mjestu pada aviona bila reporterka Nove TV Sofija Preljvukić.

"Unatoč tome što smo dio čuli i od pilota i od očevica, koji je čuo čudan zvuk motora, glavni istražitelj nije mogao potvrditi je li bila riječ o motoru", istaknula je Preljvukić te kazala kako su s mjesta nesreće izuzeti dijelovi aviona, kako bi istražiteji, koji su te dijelove ponijeli, detaljno sve proučili. 

Vatrogasci su iz aviona izvukli gorivo i tada pustili snimatelje na mjesto nesreće. Reporterka Dnevnika Nove TV rekla je kako se mogao vidjeti krš i lom i pravo je čudo da je netko preživio takav jedan pad aviona. Na mjestu događaja još ima krvi.

Preljvukić je razgovarala je s Nikom Martinićem Draganom, vatrogasnim zapovjednikom, koji je kazao kako je iz spremnika aviona izvučeno svo preostalo gorivo - nekih pedesetak litara koje je prebačeno na sigurno te više nema opasnosti što se tiče samog aviona i požara.

Pročitajte i ovo Cessna na Braču krenuo pa se vratio To se još nije dogodilo: Zbog opozvanog helikoptera u spašavanju na Braču MORH pokreće inspekciju

Pročitajte i ovo Josip Granić, pročelnik HGSS-a NAKON PADA CESSNE Zašto je vraćen helikopter koji je letio za Brač? Šef HGSS-a otkrio što se danas događalo i poručio: "Nama nije toliko bitno tko je tu odluku donio, ali..."

Još su nejasne okolnosti povlačenja helikoptera koji je uzletio prema Braču, a iz MORH-a su poručili kako će sve detaljno ispitati. Na pitanje što nakon svega zaključuje, brački vatrogasni zapovjednik je rekao kako se nakon svake intervencije radi analiza.

"Ako bi analiza utvrdila da je bilo nekih propusta, dobro je da se sve ispita da se takvi propusti više ne dogode", istaknuo je Nikola Martinić Dragan.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene