Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se MUP

VIDEO/FOTO Pogledajte prve fotografije srušene Cessne: Poznato odakle su putnici

Aktualno Galerija Cessna na Braču Cessna na Braču Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Cessna na Braču - 3 Cessna na Braču - 3 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica Cessna na Braču - 2 Cessna na Braču - 2 Foto: Hrvatska vatrogasna zajednica +0 Cessna na Braču - 1 Galerija 1/4 >>
Sportski zrakoplov marke Cessna u utorak ujutro pao je kod Pustinje Blaca na otoku Braču. Sve troje putnika je preživjelo i prevezeno je u KBC Split.

Kod Pustinje Blaca na otoku Braču u utorak ujutro srušio se sportski zrakoplov marke Cessna. Pilot je nakon pada pozvao upomoć i rekao da su svi putnici dobro. U trenutku pada u Cessni su bili pilot i dvoje putnika.

Tijek događaja pratite u nastavku: 

13:58 Objavljen je videozapis prijevoza putnika iz Zračne luke Brač u KBC Split.

13:27 Putnici zrakoplova Cessna 172, koji se srušio na otoku Braču, prevezeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split, u kojem će im biti pružena daljnja medicinska pomoć. Prema informacijama policije, pilot je državljanin Republike Srbije, a dvoje putnika su državljani Republike Austrije, javio je MUP.

Na lokaciji pada zrakoplova vatrogasci su osigurali područje od požara te će policijski službenici u suradnji s Agencijom za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu provesti očevid. Ravnateljstvo civilne zaštite zahvaljuje svim operativnim snagama na promptnoj i profesionalnoj reakciji.

13:10 U potrazi za letjelicom sudjelovalo je 11 pripadnika DVD-a Supetar s četiri vozila, četiri vatrogasca DVD-a Bol s dva vozila te dvoje vatrogasaca s jednim vozilom vatrogasaca Zračne luke Brač, objavila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

11:45 Letjelica je registrirana u Mađarskoj, a u njoj su jutros bili pilot i dva putnika koji su imali zakazan panoramski let i uzletjeli su s piste Zračne luke Brač. Prvi problemi registrirani su u 9:22, a letjelica je locirana u 10:17 na području Pustinje Blaca, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija.

Prema riječima iskusnih pilota za Slobodnu Dalmaciju, ključni trenutak za preživljavanje mogao bi biti odluka da se zrakoplov prinudno spusti na brački kamenjar, a ne u more u Hvarskom kanalu jer bi upravo udar aviona u površinu mora i posljedično potonuće bili kobni.

11:28 Helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, u kojem se nalazi i dežurna ekipa HGSS-ovih letača spasilaca, unesrećeni se upravo prevoze prema Kliničkom bolničkom centru u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija.

11:23 Kako doznajemo, zbog nepristupačnog terena izvlačenje nije moguće, već se čeka helikopter.

Također, osigurava se područje zbog požara, što je standardna procedura.

Pročitajte i ovo Matija Kranjčević - 2 IZVUČENA TIJELA HGSS-ovac za Dnevnik Nove TV o padu aviona: "Možete si zamisliti koliko je traumatično suočiti se s time i vidjeti cijelu tu situaciju..."

11:13 Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se priopćenjem. "U zrakoplovu se nalaze tri osobe - pilot i dva putnika. Obaviještene su sve nadležne službe, a na mjesto događaja upućeni su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite uključujući pripadnike Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite te policija, vatrogasci, hitna medicinska pomoć i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.

Svi putnici su preživjeli i prema procjeni vatrogasaca, koji su prvi došli na mjesto događaja, nisu u životnoj opasnosti. Akcijom spašavanja koordinira pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split", potvrdili su iz MUP-a.

11:07 Avion je pronađen. Vatrogasci iz Bola i Supetra unesrećene su izvlačili zajedno sa zagrebačkim vatrogascima.

11:00 I dalje se traga za zrakoplovom. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, dvije osobe teško su ozlijeđene, a jedna lakše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon teške tragedije FOTO Helikopterom izvučena olupina Cesne koja se srušila na Kordunu

Na terenu su bračke ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policajaca koji pokušavaju utvrditi točnu lokaciju pada aviona. U potrazi sudjeluju i dronovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene