Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istra i dalje prokušanim receptom sjajne gastronomske ponude privlači turiste. Pa tako restorani sjeverozapadne Istre za vrijeme sezone školjaka koja je počela imaju posebne menije. Njima će puna dva mjeseca po promotivnim cijenama pokušati 'razbuditi' ovaj uspavani dio godine.


Jakobovim kapicama malo tko može odoljeti. Uz malo maslaca i sam plod najpoznatije lepeze pripremljena je slasna morska delicija. Tko je kušao, nije požalio. 'Ja sam inače ljubitelj morskih plodova. Dakle, sve što je iz mora, kažu, zdravo je i dobro za jesti', kazao je Zoran, gost restorana.

Vezani članci Ilustracija Dvojica muškaraca brutalno su pretukla čovjeka ispred dućana, treći je samo stajao i gledao: Policija otkrila o kome se radi Konobar, ilustracija Inspekcija konobaru našla 23 kune napojnice u novčaniku, pa njegovu šefu naplatila 1000 puta veću kaznu

Puna dva mjeseca restorani i konobe sjeverozapadne Istre nastojat će privući goste kreativnim menijima na bazi školjaka. 'Motiv dolazaka nije more i sunce, ali zato nudimo bogatu i široku ponudu naše enogastronomije', kazala je direktorica TZ Novigrad Vesna Ferenac.

>>
Malostnoske školjke konačno mogu prema Europskoj uniji

Gosti mogu birati između dva menija. Onog za 70, odnosno 100 kuna. Prilika je to za kušanje nekih od najskupljih ali i najboljih specijaliteta. Istra već dugi niz godina radi na kreiranju motivatora dolaska. Posebice onog koji uključuje gastro užitke, a taj se potez pokazao kao vrlo uspješan.'Ne samo u periodu sezone, nego, kao što ovaj primjer najbolje i najzornije pokazuje, u periodu tzv. 'mrtve' sezone', kazao je Denis Ivošević, direktor TZIŽ-a.

Uključi li u priču i svoje ostale gastro resurse Istra može samo profitirati. Maslinovo ulje, vino i stari ribarski recepti užitak su za sva osjetila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju