Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bravo, Nataša!

Istarska policajka prva je Hrvatica koja je istrčala jednu od najtežih utrka dugu 171 kilometar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policajka zadužena za odnose s javnošću Nataša Rogić završila je kao jedina žena iz Hrvatske jednu od najtežih trail utrka UTMB (Ultra trail du Mont Blanc) dugu 171 kilometar, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

''Još uvijek slažem dojmove, a moram nadoknaditi i dosta sna, no srce mi je puno. Obranila sam naše boje i sretno stigla do cilja, unatoč virozi koja me mučila par dana prije utrke i bolovima u zglobu gotovo 100 kilometara'', kazala je Rogić nakon utrke duge 171 kilometar koju je završila nakon 45 sati, 40 minuta i 19 sekundi.

Nakon što je drugi put istrčala krug oko drugog najvećeg vrha u Europi, Mont Blanca, policajki je sljedeći izazov osvojiti sam Mont Blanc.

''Ideja je pala pa mi sada preostaje proći obuku, trenirati i vidjeti hoću li ostvariti svoje snove'', rekla je Rogić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pomaže djeci i hrabrim roditeljima Kad ne spašava živote na cesti, ova policajka vrijeme provodi s onima kojima je najpotrebnije: ''Da jedna mama može popiti kavu na miru i napuniti baterije''

Utrka UTMB prolazila je najljepšim planinskim dijelovima Francuske, Italije i Švicarske. Od oko 2300 trkača koliko ih se okušalo na najzahtjevnijoj stazi, čak 800 ih je odustalo.

Nataša Rogić je na utrci sudjelovala kao jedina žena iz Hrvatske i jedna od samo devet trkača koji su branili hrvatske boje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene