Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ugovor s ORCO-grupom o projektu 'Obonjan rivijera' može se raskinuti jer do danas nije potpisan dodatak tom dokumentu o produljenju rokova ulaganja, a s obzirom na tvrdnje kako je riječ o javno-privatnom partnerstvu, nema opravdanja što ugovor nije dostupan javnosti, rečeno je danas u Šibeniku na konferenciji za novinare kandidata koalicije SDP-HNS za šibenskoga gradonačelnika Ante Županovića te gradonačelnika Hvara Pjerina Bebića.


Na konferenciji, održanoj pod nazivom 'Kako se vole HDZ i ORCO', Županović je rekao da je na sastanku 14. siječnja ove godine ORCO-grupa tražila prolongiranje ugovora, na što je grad Šibenik pristao uz obavezu da investitor predloži novi termin za ulaganje kroz aneks ugovora, što do danas nije učinjeno. Po njemu, time su ispunjeni uvjeti za raskidanje ugovora.

Vezani članci Pomorska policija, ilustracija Tragedija na Hvaru: Iz vode izvukli tijelo, utvrđuje se identitet Slika nije dostupna Oglasio se vlasnik privatnog zoološkog vrta na Hvaru: "Prijatelj Simba otišao je s otoka. Preuzeli smo brigu o njemu kad je bio mladunče, da ga spasimo od sigurne smrti"

Riječ je o ugovorima o pravu građenja i realizaciji projekta Obonjan Rivijere, koji su potpisani 20. ožujka 2008. i kojima je utvrđeno da će ORCO-grupa u javno-privatnom partnerstvu za otoku Obonjanu izgraditi turistički kompleks s hotelima i marinom, vrijedan 100 milijuna eura.

Hvar neće dopustiti ulaganje u šibenski projekt

Grad Hvar neće dopustiti da poduzeće 'Sunčani Hvar', na koje je, uz suglasnost grada Šibenika, u rujnu prošle godine prenesen ugovor o realizaciji projekta Obonjan Rivijere, ulaže u taj šibenski turistički projekt dok ORCO-grupa ne plati milijunski dug gradu Hvaru i Hvaranima, rekao je danas u Šibeniku gost konferencije kandidata SDP-a i HNS-a za šibenskoga gradonačelnika, hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

'Sunčani Hvar' neće ulagati u Obonjan jer ću inzistirati da se zaštite hvarski radnici ne podcjenjujući Šibenčane, a ako se govori o investiciji - kad budu bolja vremena, mi ćemo vrlo rado pomoći i investirati u Šibenik', rekao je Pjerino Bebić. Ako su ugovori o 'Sunčanom Hvaru' i projektu Obonjan Rivijeri utemeljeni na načelima javno-privatnog partnerstva, kako se to prikazuje u javnosti, nema opravdanja da ti ugovori ne budu dostupni javnosti, rečeno je na konferenciji.

Na pitanje što će učiniti s ugovorom o Obonjan Rivijeri ako postane šibenski gradonačelnik, Županović je odgovorio da ugovora s ORCO-grupom više neće biti ako je taj dokument štetan za grad Šibenik. 'Obonjan Rivijera nije projekt koji se može nazvati javno-privatnim parterstvom, nego samo komercijalnim projektom o zajedničkom ulaganju jer su projekti javno-privatnog partnerstva investicije u socijali, zdravstvu ili izgradnji infrastrukture', zaključio je Županović. Izbori za gradonačelnika Šibenika održat će se 14. lipnja. (Hina)