Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u sunčanom i toplom vikendu, jer uskoro stiže promjena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se stabilno, suho i većim dijelom sunčano vrijeme. Sa suncem ćemo ući i u novi mjesec, a iza sebe ostaviti rujan, koji ovako na kraju možda i jest sunčan, ali ukupno gledajući to baš i nije bio.

Gotovo upola manje sunca bilo je u Zagrebu nego je to uobičajeno, dok je južnije, na moru situacija ipak nešto bolja, no svejedno, dvadesetak posto manje sunca nego bismo to inače u rujnu očekivali.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakva će biti najavljena promjena vremena? Što sve možemo očekivati donosi meteorolog Ivan Čačić Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

Suprotno tome, oborine je bilo više, ponegdje i mnogo više, no o kiši i poplavama dosta smo se naslušali pa o tome više nećemo. Možda nas listopad i bablje ljeto ugodno iznenade.

Vrijeme će ovog vikenda biti pod utjecajem polja povišenog tlaka, atmosfera je stabilna, a biometeorološke prilike povoljne. Svi bi se trebali osjećati dobro.

Temperature oko 20 stupnjeva

Novo jutro većim dijelom sunčano, jedino u kopnenom području mjestimice uz maglu. Može se reći da će biti i dosta hladno, zapravo nešto hladnije nego u petak, temperatura će se u unutrašnjosti spustiti na svega 5 ili 6 stupnjeva. Na Jadranu malo bolje, svakako toplije nego na kontinentu, tu će biti od 13 do 18. Uz to, puhat će slaba ili umjerena, a podno Velebita i jaka bura.

Magla ili niski oblaci, na kontinentu se mogu zadržati i dio subotnjeg prijepodneva, a zatim bi trebalo biti sunčano. Ili barem većim dijelom. Danju će biti i toplo, očekuje se 20-ak stupnjeva.

I u Slavoniji poslijepodne ugodnije i toplije uz dosta sunca i temperaturu većinom oko 20 stupnjeva. Ovdje će od sredine dana povremeno biti umjerenog istočnog vjetra.

U gorju i na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Na moru uz umjerenu, podno Velebita i jaku buru. Pomalo će umanjivati osjet topline, no mjerit će se 23 ili 24 stupnja pa sve skupa na moru i neće biti hladno. U gorju ipak svježije, oko 17.

I Dalmaciju u subotu očekuje sunčano vrijeme. Puhat će slaba i umjerena bura, ali bit će toplo. Temperatura ovdje može porasti i do 25 stupnjeva. Poslijepodne ponegdje zapadnjak i sjeverozapadnjak. Tko voli more, za vikend može i na plažu. Temperatura mora je otprilike oko 22 stupnja. Malo hladnije je na sjevernom dijelu, a malo toplije, malo, 23, je na jugu.

Naoblačenje stiže u utorak

Pretežno sunčano pratit će nas i idućih nekoliko dana, sve do utorka kad se sa zapada očekuje postupno naoblačenje, a zatim ponegdje i kiša. Noću će biti hladnije, jednoznamenkasto,a danju ugodno, 20-ak stupnjeva. U nedjelju je još moguća magla.

I na Jadranu će biti sunčano do utorka, kad stižu oblaci, pri čemu se na sjevernom dijelu povremeno očekuje kiša. U početku bura i sjeverozapadnjak, potom u utorak jugozapadni vjetar. Temperatura se na moru neće znatnije mijenjati, ostaje ugodno toplo.

Pred nama je sunčan vikend: danju će biti toplo, no noću i ujutro, ponegdje uz maglu dosta hladnije. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene