Novinar CNN-a razgovarao je s ukrajinskim 11-godišnjakom koji je sam proputovao više od 1000 kilometara kako bi pobjegao od rata u Ukrajini.

Galerija Ukrajinski dječak sam došao do Slovačke Ukrajinski dječak sam došao do Slovačke +0 Ukrajinski dječak sam došao do Slovačke

Hasan al-Khalaf 11-godišnji je dječak koji je sam prešao put od Ukrajine do Slovačke kako bi pobjegao od rata. Tih 1000 kilometara proputovao je samo s vrećicom, mobitelom i putovnicom, a na ruci mu je bio zapisan broj mobitela kako bi se moglo stupiti u kontakt s njegovom obitelji.

"Svi su zbog rata bili nervozni i bilo je teško putovati preko Ukrajine", rekao je Hasan tijekom razgovora s CNN-ovim novinarom.

"Jako sam se bojao. Želio sam plakati jer sam uvijek bio s mamom, a to je bio prvi put da sam morao otići od nje", dodao je.

Trgovina / Ilustracija Hoće li veliki trgovački lanci uvesti ograničenje na kupovinu nekih artikala? Jedna je trgovina to već učinila za brašno

Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Sberbank prodaje svoj udio u Fortenovi, spominje se i mogući kupac

Hasan je iz Zaporožja, grada na istoku Ukrajine, doputovao sve do Bratislave. Ondje su ga dočekali stariji braća i sestre. Oni su ranije otputovali u Slovačku jer jedan od braće studira u toj državi.

"Vjerovala sam da ćemo se naći jer je jako pametan. Mogao nas je i nazvati pa smo mu pomagali", rekla je jedna od sestara u razgovoru za CNN.

Hasanova majka ga je samoga poslala jer ona nije mogla napustiti svoju nepokretnu majku. Međutim, u utorak je i ona stigla u Slovačku te se ujedinila sa svojom obitelji.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju