Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli u Split

Interventni tim ministara spašava dalmatinske tvrtke od stečaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako i propadne prodaja, brodogradilišta neće nužno u stečaj, a ima nade i za ostale gubitaše, poslana je danas optimistična poruka iz Splita. Tamo je stigla jaka delegacija ministara - Čobanković, Kalmeta, Popijač, koji su došli ponovno na sastanke za spas dalmatinskih tvrtki.

Interventni tim ministara, stigao je danas s pojačanjem. Ponovno sastanci sa svakom tvrtkom posebno, većina je ispunila zadaće dane prošlog puta, a sindikati su izlazili puni optimizma. 'Za razliku od prethodnih godina kad smo stalno govorili o privatizaciji, ali smo samo govorili sada na tome i radimo', istaknuo je Lukica Bucat, povjerenik Nezavisnog sindikata Dalmacijavina. Napisani su elaborati, odblokirani su neki računi, raspisani su novi natječaji za privatizaciju.

Pročitajte i ovo Akademski moral; ilustracija - 2 Provjereno donosi U Hrvatskoj žive superljudi? Istovremeno rade kao ministri i penju se po akademskoj ljestvici: "Jesmo li došli do toga da je netko na funkciji odjednom toliko pametan?" Andrej Plenković Ministromat Osvanula nova stranica maštovitog naziva: "Pričekajte svoj red. Isplati se, zna se!"

'Ukoliko se za neka od ovih društava, za koje smo raspisali natječaj za privatizaciju, ne nađe zainteresirani ponuđač, možemo ići u pravcu donošenja programa restrukturiranja i pokušati te tvrtke usmjeriti na rješavanje po modelu C', rekao je ministar Čobanković. Puno optimizma bilo je i nakon sastanka o brodogradilištima. 'Tu smo danas zaista decidirano rekli da stečaj, dakle, neprodaja tih poduzeća, tih brodogradilišta ne inicira i ne uvjetuje stečaj nakon 19. svibnja', naglašava Vedran Dragičević, predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske.

Poručuju brodogradilišta će raditi, ali ne više na isti način kao prije. 'Ovo je proces restrukturiranje uz privatizaciju da je to jedan od mogućih modela restrukturiranja i da nije jedini. Postoji danas sasvim jasan i precizan plan, program za restrukturiranje društava u teškoćama i nikad provedenih procesa restrukturiranja', dodao je ministar Popijač. Precizniji od toga nitko nije htio biti, samo je dano do znanja da svi strahuju i od same riječi 'stečaj'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene