Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne nazire se kraj

Pogledajte kako izgleda rušenje simbola protuzakonite gradnje: Za ovaj pothvat izdvojeno je gotovo 320 tisuća eura

Rušenje simbola protuzakonite gradnje pod pokroviteljstvom politike, a koja se odvijala u uvali Vruja između Omiša i Makarske, traje cijeloga ljeta. Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je kako uvala Vruja izgleda danas - iz zraka.

Pjenušcem, konfetama i limenom glazbom krenulo se u rušenje u uvali Vruja, simbolu bespravne gradnje.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije"

"Državni inspektorat najavio je da će rušenje, plaćeno gotovo 320 tisuća eura, trajati najmanje mjesec dana. Približavamo se trećem mjesecu od početka rušenja, a kraj radova još uvijek nije ni blizu. Mehanizacija tek treba udariti na dva kilometra u potpunosti bespravno sagrađenog pristupnog puta", donosi reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Snimke još jednom šokiraju kada se vidi opseg armiranobetonskih potpornih zidova koji su se gradili na ovom zaštićenom lokalitetu. Institucije su puna dva desetljeća pred ovom bespravnom gradnjom - zatvarale oči.

Pročitajte i ovo Snimka djeteta Osmi slučaj ove godine Sezona pedofila u Istri: U tjedan dana pala trojica muškaraca, stručnjakinja objašnjava na koje znakove treba obratiti pozornost

Ukupno će biti srušeno sedam nelegalnih objekata sagrađenih na pomorskom dobru ili na zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske.

Više pogledajte u priloženom videozapisu. 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene