Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bili u grupi turista

Stradali u odronu kamenja: HGSS izvukao dvoje ozlijeđenih stranaca iz kanjona Velike Paklenice

Aktualno Galerija Akcija spašavanja HGSS-a - 1 Akcija spašavanja HGSS-a - 1 Foto: HGSS Akcija spašavanja HGSS-a - 2 Akcija spašavanja HGSS-a - 2 Foto: HGSS Akcija spašavanja HGSS-a - 3 Akcija spašavanja HGSS-a - 3 Foto: HGSS Akcija spašavanja HGSS-a - 4 Akcija spašavanja HGSS-a - 4 Foto: HGSS +6 Akcija spašavanja HGSS-a - 5 Galerija 1/11 >>
Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u petak su izvukli dvoje ozlijeđenih stranih planinara, nastradalih u odronu kamenja na planinarskoj stazi u kanjonu Velike Paklenice.

Jedan planinar zadobio je vanjski prijelom natkoljenice, dok su kod drugog unesrećenog utvrđene posjekotine i ogrebotine. Obojica su prebačena do hitne pomoći, objavio je HGSS.

Akcija spašavanja počela je nešto poslije podneva, nakon dojave Centra 112 o nesreći s dvoje ozlijeđenih u kanjonu Velike Paklenice na planinarskoj stazi prema Anića kuku.

Prema mjestu nesreće poletio je helikopter iz Divulja, s petoricom članova HGSS-a koji su na planinarskoj stazi pronašli grupu od šetero stranih planinara koji su tražili pomoć nakon odrona kamenja.

Teško ozlijeđeni planinar pronađen je u ležećem položaju, u stanju šoka, s vanjskim prijelomom lijeve natkoljenice. Nosilima je izvučen do mjesta pogodnog za podizanje na helikopter koji ga je odvezao do liječnika hitne pomoći.

Kod drugog unesrećenog utvrđene su posjekotine i više ogrebotina. Nosilima je prenesen do bunkera u kanjonu Velike Paklenice, gdje je predan djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

U akciji spašavanja sudjelovali su članovi HGSS-a iz stanica u Ogulinu, Bjelovaru, Zadru i Zagrebu, dva člana Nacionalnog parka Paklenica te jedan gorski spasilac iz Češke koji je bio u grupi s unesrećenima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene